Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 7 juni 2024

Jag är med hund igen.

 Den här gången är hon betydligt piggare. Hon har slutat blöda, är eventuellt i höglöp (de blöder under förlöpet, coh får flytningar under höglöpet när de kan bli dräktiga). Eller så är det över. Skruttan, det har i alla fall varit lite jobbigt för henne, samtidigt som det har varit så varmt.

Vädret är skönt och svalt nu, varmare än så här behöver det inte bli tycker jag. Perfekt för att sola (i lä på balkongen) och promenera med hund utan att dö av svett. 

Senare ska vi åka iväg och promenera, vägarna här hemma vägrar hon att gå på just nu - hon parkerar sig på trottoaren och vill gå hem. Alltså bryter vi det trista mönstret med att åka till andra ställen för dagens längre promenad. Nya vägar väcker hennes nyfikenhet.

De korta rasterna, där hon får nosa och bestämma själv, funkar fortfarande hemma, men för att komma iväg en bit måste vi passera en korsning och det är där hon sätter sig. 

Min mage måste fungera innan vi går långt. Vaknade av att den gjorde svinont. Men jag vet varför. Jag gjorde det gigantiska misstaget igår att köpa hem müsli, förvisso glutenfri, men det hjälper tydligen inte när man äter ett större mängd som jag gjorde. Älskar müsli och förträngde att så mycket fullkorn inte heller är bra för mig. Lite hade jag kanske klarat, men det är som att ställa fram en stor skål godis, jag äter tills det är slut. En liten skål kan lika gärna kvitta. 

Så, good bye müsli, det är inte värt det. Och nu borde jag ha testat det klart. Åter till kyckling, frukt och grönsaker. 

Igår hittade jag färdigblandade frukskålar på Coop, sådana jag åt mängder av i New York. Olika sorters melon, ananas och lite annat. Så mycket mer praktiskt när man är ensam än att köpa hela meloner som hinner bli dåliga innan man har ätit upp dem. Det blir förstås lite dyrare, men det är dyrt att slänga också. 



Coop Stor



New York


Nu ska jag jobba. Förhoppningsvis är magen tillbaka i gott skick när jag är klar. 

Tjohej!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Här är nästan kallt nu, man kan inte sitta och sola iallafall. Regnar emellanåt och blåser en hel del.
Trevlig fredag!

Åsa Hellberg sa...

Kallare här också, en jacka behövdes idag.