Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 16 juli 2024

Jag sover inte dåligt,



Äntligen lite grönt, plastigt och stort, i mitt tv-rum! Jag har tagit in allt från bilen som är från Fjällbackalägenheten. Det är en del grejer, tjohej.


 men för få timmar. Vaknar tidigt, måste på toa, och sedan vill kroppen inte somna om. Trots att jag är trött efter sex timmars sömn. Det är för lite för ÅsaPåsa.  Jag ska försöka somna tidigare ikväll.

Igår inledde jag årets renovering. Alltså av mig själv. Jag har känt mig tung ett tag, och jag tycker inte om den känslan så nu vill jag känna lätthet igen. Alltså ryker bröd och godis som jag har tryckt i mig rätt bra senaste tiden. Jag äter ju det på samma sätt som jag äter middag: jag vill bli proppmätt. 

Nu är det tillbaka till vanor jag vet att jag inte känner mig tung av (inte vikt, egentligen, det är en annan tyngd, som jäst, liksom. Svullen som en boll).

Två måltider per dag, inget innan frunch (11 typ) och tidig middag (17.00). Däremellan frukt. Alltså, piggheten som kommer av att äta mindre är otrolig. Jag gillar den och känner mig motiverad att renovera mig just nu. Jag vill ha kontakt med min kropp igen. 

I höst ska jag ju börja träna på gym, hade jag tänkt. Det finns två SATS och ett Nordic Wellness. Tror att jag ska åka och titta på alla tre innan jag bestämmer mig. Alternativt är att träna online, det funkar ju också. 

Hösten är extrem med jobb, men ska försöka schemalägga gymmet som jag gör med allt annat. Jobb, Selma (och då ingår Jonathan och Linnea, såklart) och kroppsfix, det är det jag måste fokusera på. Höst är trots allt min årstid. 



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Nu har jag läst ut Det sista kapitlet. Mycket bra bok👏🏻👏🏻👏🏻en av dina bästa!

Åsa Hellberg sa...

Åh, tusen tack!!