Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 24 juli 2024

Skrivresa

 Det trodde jag inte att jag skulle få till i år, men den perfekta tiden, två första veckorna i september, visade sig kosta det jag har råd med, så nu åker jag till samma gamla Cypern och hotell igen. En enkelrum på Risning Star med utsikt mot "omgivningarna", där jag har bott flera gånger. Dock inte på ett sådant rum. Det var billigast och funkar säkert lika bra som alla andra. 

Det enda extravaganta med resan är att jag köpte en Fast track på Larnaca flytplats. Det kostade 85 kronor. Förra gången jag stod i köerna där, samma tidpunkt förra året, fick jag Corona. Jag tänker att Fast track gör att jag slipper stå så i år. Hoppas! Jag har också köpt till halvpension som är bra för mig. Buffé, och om det inte finns något annat att äta så funkar ju sallad och frukt bra också till frukost. 


Bild från Ving.se

Tiden är suverän för mellan den 2a och 18e är Spanienmanuset hos min redaktör och jag kan därmed dra igång arbetet den nya boken som jag ska skriva i höst. När jag gör en sådan här resa kommer jag ju hem med en tredjedels bok varje gång. Det är magiskt! 

Just nu har Selma och jag förskansat oss i mitt röda rum, där det svalkar bra. Hon tuggar på en leksak med lite godis i och jag har just klarat av en timma i hettan på balkongen. 



Min fina Snorpa!

Klockan 15 ska vi möta Jonathan och Linnea för överlämning på Odenplan och jag ska hem och 1. packa ned lite för Fjällbackaresan 2. Försöka göra en klarare tidslinje över mitt manus. Eventuellt får jag använda post-it lappar som så många gör. Jag antecknar massor den här gången, men skriver lite här och lite där i manuset, så behöver en bättre överblick. The big picture är ju en av mina talanger och jag vill få till strukturen innan jag skickar manus.

Tjohoo!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så bra att du hittade en lämplig resa.
Så du har en tur till till Fjällbacka, hoppas det flyter på bra med det sista!

Åsa Hellberg sa...

Ja, så glad för det. Tack!