Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 18 juli 2024

Jag trodde eventuellt att gårdagens sömn i soffan

 skulle göra det svårt att somna på natten men icke sa Nicke. Två timmar i soffan blev sedan åtta timmar till i sängen. O M G vad jag känner mig pigg idag. Nu är jag klar med dagens beting, och ska hänga tvätt. Senare måset jag rensa hyllor i köket eftersom porslin  från Fjälbacka måste få plats. För att vara en trea är det väldigt dåligt med plats i köket. Jag funderar ju mycket på hur jag ska lösa det. Om jag bygger den där köksön får jag ju mer utrymme.

Det går framåt i mitt manus i alla fall. I helgen, lördag, passerar jag 50 tusen och sedan har jag typ fyra dagar innan jag åker till västkusten igen. Jag har bestämt mig, och sagt till bostadsbolaget, att jag lämnar in nycklarna den 30e och så åker jag hem direkt efter det. 

Det återstår en hel del att packa in i bilen, samt att fylla i borrhål med silikon (enligt bostadsbolaget) och att städa. Brorsan ska hämta en tv och en cykel, jag tror dessutom att jag har en stege i förrådet som ju är bra att ha. Men tror inte att jag får med den i den här omgången. Det jag inte får med kan jag ställa hos brorsan så länge. Det finns viktigare saker än stegen. 

Jag ska förstås göra en plan, då kommer det att gå geschwint även om det är jobbigt förstås, för det är det ju alltid när man ska bära och fixa. Men att de nya hyresgästerna tar över möblerna gjorde ju allt SÅ mycket lättare. 

Typ så. Familjen är kvar i Östersund till på måndag, och tisdag till onsdag ska snorpan vara här. Nu saknar jag henne jättemycket. 

Det var väl det, torsdag. Bra dag, så här långt!


Tända ljus denna höstlika torsdag.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det verkar lösa sig fint med flytten! Skönt☺️

Åsa Hellberg sa...

Ja, underbart, tack!