Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 10 augusti 2024

JAG HAR SKICKAT MANUS

Helt galet. Kanske mitt svåraste hittills, pga att jag var tvungen att gå fram och tillbaka i manuset som jag aldrig har gjort tidigare. Vanligtvis traskar jag på framåt men här händer grejer som gör att jag måste ändra bakåt, särskilt i ett kapitel, som jag har petat i tusen gånger eftersom det ska ge information – som sedan inte har överensstämt med det jag har skrivit senare.

Men nu tror jag faktiskt att grunden ligger. Sedan ska jag utveckla, fylla på, berätta mer. Men skelettet hoppas jag sitter. Vi får väl se vad Teresa säger om det. Jag hoppas förstås att hon läser i morgon, men det gör hon ju inte. Vi är många som lämnar manus nu, det är många som ligger i startgroparna för utgivning, så jag är glad om hon hinner läsa igenom (hon är svinsnabb) innan utgången av augusti. 

I två dagar har Selma och jag åkt på utflykt. I förrgår till Djurgården, så mysigt, igår till Hagaparken, inte lika mysigt (pga änderna som skiter överallt och Selma som gärna, eh minst, luktar på deras bajs.) Simona tipsade om Skeppsholmen så dit tänker jag också åka någon dag. Det är bra för Selma, men också för mig. Jag har, peppar peppar, aldrig ont i ryggen när hon är här. Man måste ju röra sig emellanåt och det är uppenbarligen ingen dum idé. Vi får se om jag kan begripa det också när jag är ensam. 

Idag har vi i alla fall hängt här hemma, tagit en promenad, lekt med bollen på "ängen" och myst. 










Fjällbacka är uppackat och upphängt



Mina nya glajjer är superbra



Min myskompis



Brunnsviken

Glädjen är stor efter att ha pratat med Jonathan som är i Göteborg med Linnea. Han har jobbat stenhårt med lanseringen av Miriam Bryants nya låt, som släpptes natten till fredag (alla nya låtar släppt på Spotify 00.00 natten mot fredag) och idag visade det sig att den landade på plats nummer 1 i Sverige. I konkurrens med Benjamin Ingrosso som släppte ny låt samtidigt. Jonathan hade inte trott att de skulle klara det och var förstås jublande glad. Det blir nog firande i Göteborg idag, skulle jag tro. 30 på måndag och etta i Sverige. Större än så blir det ju inte.

Låten heter Regnblöta skor, finns där låtar finns. 


I morgon ska vi hämta honom på Centralen 17.35, och på måndag fira hans 30-årsdag med middag på AG. Selma får vara hemma ensam, eller ha hundvakt, jag vet inte vilket det blir och det är lika bra att jag inte vet det heller. Jag är för blödig. Men hon klarar 3 timmar ensam hos dem, och det är väl ungefär vad det skulle ta att åka till stan, äta och åka hem igen. 



Min pöjk på en av våra resor till Cypern

Och i morgon fyller Selma 1 år. Vi får väl se vad jag kan hitta på för att fira det med henne. Och jag börjar redigera Spanien 2. Det ska bli mig ett sant nöje! 

1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Idel bra grejor hos dig idag!
God natt 😴