Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 22 augusti 2014

Inte ett enda ord i manuset hittills,

men jag har skrivit annat som behövs när man ska släppa en ny bok.

Katalogen produceras redan nu - och det dröjer inte länge innan säljarna ska börja prata om boken med handeln, alltså har jag skrivit säljtexter.
En på 400 tecken och en på 1200.
Korta och kärnfulla texter, som sedan ska bearbetas till perfektion av min smarta förläggare Teresa och min smarta redaktör Kerstin.

Det är nyttigt som tusan att få till en kort text om ett helt manus.
Att med några få ord kunna besvara frågan vad handlar din bok om.
Och som gammal säljare och marknadsförare tycker jag dessutom att det är roligt att få skriva den här typen av texter.

Men jag har en deadline och måste skriva på manuset helgen eftersom det inte blev något gjort på det idag, samtidigt som jag vill umgås med Nisse eftersom vi inte har sett på hela veckan. Det brukar lösa sig. Han fattar och gör något annat då, en stund.
Och ofta är jag uppe tidigare än han. På två timmar brukar jag kunna få till en hel del.

Ungefär så, innan jag MÅSTE ta en tupplur.

Hoppas att ni också får en störtskön helg!






2 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Kortfattning kallar jag det! Har gjort många såna genom åren, det är en konst. Nu blev inte mina publicerade så som du, men ändå....kram

Agneta sa...

Är också igång och redigerar. Älskar redan den här lördagen!