Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.

Hösten 2018

Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Skärhamns bibliotek / Tjörn

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås


onsdag 13 maj 2015

Min nästa bok gillas skarpt på förlaget. (Och en uppdatering.)

Alltså skarpt skarpt.
Visst ska den bearbetas men inte alls i lika hög grad som jag har behövt tidigare. Jag har förmodligen lärt mig lite på vägen.
Och jag undrar om någon bok har varit lika "lätt" för mig att skriva, jag tror faktiskt inte det. Möjligtvis Sonjas sista vilja.
Det är varken bra eller dåligt, egentligen. Det viktiga är förstås resultatet.
Men jag skrev Gloria med en känsla av att den är riktigt bra, jag tvekade faktiskt inte en enda gång, och när förlaget bekräftar det är det förstås extra roligt.

Och nu är jag hemma. Tog en fika för mig själv i stan innan jag åkte hem i köerna.
(Så fort jag kom innanför dörren tog jag av mig stankläderna och satte på mig morgonrocken. Tvättade av sminket, smörjde in fejan med väldigt dyra krämer, två stycken. Den ena fixar ditt och den andra datt. Typ. Det känns väldigt bra i alla fall. )

Innan jag träffade förlaget var jag hos ögondoktorn som bekräftade det som optikern hade sett, att jag har ett högt ögontryck.
Han bedövade ögat och la något instrument emot min hornhinna, och konstaterade att den var tjock vilket gör att man kan ta bort ett par grader från trycket. Alltså ingen fara på taket, men jag kommer att kallas om ett år igen för att bekräfta det.
Det krävs tydligen mer än ett högt tryck för att utveckla sjukdomen (som man inte kan ta bort, bara stoppa utvecklingen av). Men vad vet man inte riktigt än.
Bra doktor. Informativ.
Me like.

Så.
Nu måste jag vila.
Samtidigt ska jag tänka på Anneli Stålberg som har releasefest för sin debutbok Glashjärta idag.
Stort och varmt lycka till!

Uppdatering:
I det här inlägget hände det som gärna händer när man (jag) skriver manus. Ett ord fastnar någonstans och så upprepar man (jag) det gång på gång. Ordets  som fastnade den här gången var bekräfta, men det har ni väl redan sett antar jag. Jag menar, skriver man i ett ynkligt inlägg just det ordet TRE gånger så märks det.
6 kommentarer:

Ezter sa...

Jag kan nog också snart sätta på mig morgonrocken. Nu har här dels knackat på en Viasat-kille och en tjej som lämnade beställda knäckebröd(skolresa) Nu kan det väl inte komma fler!?
Så roligt att förlaget var så positiva!

Shamrock sa...

Nu väntar jag ännu mer med spänning på nya boken.

Simona sa...

Hurra Åsa!
H-U-R-R-A!


Njuuuuut.
(ha ha)

Anonym sa...

Jätteroligt!
Jag väntar!
Sanna

Anneli Stålberg sa...

Det låter härligt. Tack snälla du! Jag saknade dig. Kram!

Åsa Hellberg sa...

Anneli; ja, jag hade så gärna varit där! Lycka till, du får ju så fina omdömen. Hurra!