Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 16 januari 2016

Jag har fått min första stjärna,

alltså en av fem, för Toscanapocketen.
Jag brukar alltid få EN direkt på Bokus, nästan innan boken är ute, så jag är van.
Men jag är nyfiken på läsaren och varför den (och mina andra) förtjänar en etta, men en motivering finns aldrig med.

Jaja, jag bryr mig ofantligt lite om just det nu, eftersom många tycker om den.
Det är alltid känsligare när man släpper en bok inbundet, tycker jag, för då vet man inte alls hur den ska tas emot. Men nu är jag van, tycker jag ändå, och om personen (vet inte varför jag har en känsla av att det är samma person) ger Gloria en etta vet jag att den har fel på ... smaksinnet!

Nu ska jag piffa inför kvällens middag.
Toddeloo.










5 kommentarer:

Robert W sa...

Välj en positiv tolkning. Den som klickade för EN stjärna trodde nog att det betydde att boken skulle ha förstaplatsen. Snart kommer det omdömen från dem som begripit hur man gör. ;)

Åsa Hellberg sa...

Bra tänkt, Robert!

tigerliljan sa...

Ah - jag skriver väl då - jag lånade Toscana för ett par veckor sen och blev glad när jag läste den! Så jag skulle klämt i med fler stjärnor.
Dessutom gör du alltid min kväll, det ingår i rutinerna här att läsa om dina dagar och ditt slit strax efter elva, en mycket bra vana. Tack!

Åsa Hellberg sa...

Tigerliljan; nu gjorde du mig riktigt glad, tusen tack! :)

Åsa sa...

Har precis upptäckt dina böcker (plöjer Sonjas hemlighet just nu) och har väldigt svårt att tro att den endast är värd en stjärna :-) Älskar böckerna - de är fantastiska och ger mig så mkt energi. Tack! Kram från en annan Åsa :-)