Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 23 juni 2024

Om intresseklubben antecknar,

kan jag meddela att den skrivtid jag hade dedicerat till mitt manus idag, gick istället åt till att leta efter glasögon. De glasögon som är nödvändiga när jag jobbar.

I två timmar höll jag på. 

När jag till sist hittade dem i mormors gamla lampa i hallen var jag helt slut. Så 2500 back den här veckan. Men jag tar igen det. Nu går jag för 12000 nästa vecka. 



I själva koppen som ska ligga mot taket, låg de. Jag hade flyttat på lampan 10 gånger utan att se dem. Lampan ska få ny kontakt och väntar i hallen på att läggas i bilen. 

(jag har satt på senilsnören och enda gången jag från och med nu får ta av mig dem är när jag går till sängs.)

I åtta dagar ska jag bara vara hemma, ensam utan hund (jag behöver väl handla mat, men that´s it), sola får jag göra på balkongen. Uppgång 7, manus öppnat klockan 7.45. Hårt och rättvist!

Det ska bli svinvarmt nästa vecka. Jag har handlat kylmattor till Selma, för i Sumpan ska det bli ännu varmare än här, men Jonathan och Linnea har inte samma sol rakt in i sin lägenhet vilket ju är bra i alla fall. 

Typ så, söndag. Tjohej!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det var ett bra ställe du hittade att förvara dina glasögon på 🤣🤣🤣
Man kan bli galen av att leta efter saker.
Jag lägger mina glasögon på köksbordet när jag går och lägger mig. Så gjorde jag även den kvällen för några år sedan. När jag kom upp på morgonen låg där ett par glasögon. När jag tog dem på mig undrade jag vad är det här? Jo, Makens läsglasögon. Men var fanns mina?
Jag skulle ju till jobbet och hade inte hela dagen på mig. Fick ta gamla paret, det funkade ju en dag. Vet du var jag slutligen hittade mina? I fönsterkarmen i köket.
Maken hade använt dem på morgonen innan jobbet ( trodde det var hans läsglasögon) men varför la han dem sen i fönsterkarmen?
Glad måndag!

Åsa Hellberg sa...

Hahaha