Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 3 juli 2024

TIIISDAG

 och jag har lyckats jobba med Snorpan här, helt otroligt. 

För andra gången idag sover hon gott under min skrivfåtölj och nu har jag inte sett henne på över två timmar. När hon vaknar ska vi gå ut och leka, det funkar så himla bra på den stora gräsmattan här utanför. Jag kastar bollar och hon springer. Allt behöver ju inte vara långa promenader (Tack och lov).

Igår fick hon också nosa upp torrfoder som jag droppade här och där i gräsmattan, och det gillade hon verkligen. 

Men hon kissade inne i förmiddags. På kissmattan, en timma efter att vi hade varit ute, och rätt mycket så hon var verkligen kissnödig. Och när hon såg kissmattan passade hon på, istället för att gå till dörren eller hur hon nu resonerar. Jag har ju tagit bort kissmattorna egentligen men efter en olycka förra gången hon var här, tänkte jag att det var lika bra att ha den framme.

Jag köpte kylmattor till henne nu när det var så varmt, hon har haft dem hos Jonathan och Linnea, men där trodde hon också att det var fritt fram att kissa så de rök med en jäkla fart. 

JAJA, hon tar lite tid på sig uppenbarligen. Jag ska ha en mjukare syn på det och så länge har jag nog en kissmatta framme. Hellre det än att hon använder mattan under matbordet. Allra helst att hon säger till, förstås. Så fort hon vaknar nu ska vi naturligtvis gå ut. 



Ser du henne under soffan?

Tjohoo

måndag 1 juli 2024

Måndag och jag har laddat om.

 Bra jobbat idag. 

3 dokument med olika historier som sedan ska monteras ihop är en fördel, för när jag känner att jag inte orkar mer på en historia kan jag alltid byta och klämma ur mig några ord till i andra eller tredje berättelsen. 

Jag insåg idag hur tajt min redigering är i höst, det är nästan ogörligt. Jag protesterade men det fanns inget att göra enligt de tidsutrymmen vi har. Redaktören har andra jobb innan hon ska jobba med mitt. 

Min text kommer att bli lidande på det, vi hade kort om redigeringstid på förra boken också och då sa jag aldrig mer ... ändå sitter vi här igen men ännu mindre tid. Idag är jag sur.



Kollar Krigets vindar idag också. Det är många och långa avsnitt. Jag har också del två, men minns inte vad den heter på svenska. Kom på det: Krig och hågkomst!



I morgon går det över eftersom jag ska hämta Semlan. På torsdag ska vi träffa hennes syrra, det ska bli kul!

Och på lördag åker vi alla till Fjällbacka, tjohej.

I morgon behöver jag skriva 400 ungefär, men det gör jag på en halvtimma. Sedan ska jag städa, handla och åka mot Sumpan. 

Typ så, denna första måndag i juli.