Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 9 juli 2024

FJÄLLBACKA

 En hel vecka senare. Helt galet, men så är tempot väldigt högt just nu. Jag jobbar, är med familjen och det gå liksom i ett.

Idag tog jag ledigt pga fint väder, och så drog vi till Lysekil. Vi åt räkmacka på glutenfritt bröd till lunch, glass (jag åt sorbet som jag ju tål) och promenerade. Sedan körde vi kustvägen hem via Hunnebostrand, Bovallstrand och Hamburgsund.

Just nu är Jonathan coh Linnea med Selma på någon strand och ska försöka få henne att gilla att bada. Skruttan. Hon vill absolut sova med mig i min smala enkelsäng och helst att vi allihop går i samlad tropp. Hon har hela sin flock runt sig den här gången och det gör henne både förvirrad och lycklig. Nu gick de unga tu iväg själva och då undrar hon en liten stund vart de tog vägen, men gallskriker gör hon bara om jag går. Skruttan.

Men hon är så duktig, lugn och otroligt "lätt" nu när löpet är över. 

Jag har fått frågan om jag kan lämna lägenheten redan 1a augusti, och det kan kan jag om den som tar över här också tar över möblerna. Annars behöver jag augusti ut. Nya hyresgästen ska komma hit och titta på dem, är meningen. Vi får väl se. Håll en tumme, det vore en fantastisk lösning.

Typ så, när vi snart ska kolla Allsång, Selma och jag, hon kom just hem. Jonathan och Linnea gick ut en sväng, men 21.00 är det fotboll och då är de tillbaka igen. 

I morgon MÅSTE jag jobba. Jag ligger 2500 back. Iiiiiii





Det här är Lysekil. Jag tog inga bilder i Fjällbacka.





2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Du mådde säkert bra av en ledig dag!
Hoppas nya hyresgästen gillar möblerna nu då!
Din bok väntar på mig hemma på bibblan. Första låntagare på den. Får hämta den i helgen när vi är hemma.
Njut av onsdagen!

Åsa Hellberg sa...

Tjjohooo