Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 21 september 2024

Lördag och jag har bollar i luften.

 Främst redigering, som alltid går bättre på morgonen, och sedan planera resan till Västkusten på onsdag. Jag ska först åka hem till min mamma och sova där i två nätter (hade tänkt en från början, men det blir mindre stressig med två eftersom jag ska göra research i närområdet på torsdag – och ett tredje hotell känns sådär) och sedan åker jag till Göteborg fredag morgon när jag är färdigpiffad för mässan. 

Det är en bra plan! Träffa familj, göra research och jobba på mässan. 

Alltså måste jag prova kläder. Jag är inte mitt smalaste just nu och därför behöver jag prova för att det inte ska sitta för tajt. Det är tre mässdagar och två middagar, med kläder, handväskor och skor. Plus övernattning hos mamma, och två hotell i Göteborg eftersom jag hade bokat och betalat det ena när det bestämdes att jag skulle vara på mässan ytterligare en dag (vilket förstås betyder att Forum vanligtvis betalar en natt till, nu får de betala mig i efterhand istället.)

Jag ska bo på Jacy´s natten mellan fredag och lördag vilket ska bli kul, det är nytt, sägs vara fräscht som tusan och ligger på gångavstånd från mässan (1 km). Jag behöver bara köra dit min väska och sedan återvända till garaget som är bokat vid Gothia. Det är gångavstånd men helst utan väska ju. 

Många gånger är det fint väder just mässdagarna och har jag tur så är det uppehåll när jag ska vandra fram och tillbaka. 


Typ det här. Visst ser det lyxigt ut?

Egentligen skulle jag ha åkt till frissan idag men jag struntar i det. Har inte varit där sedan i maj (APRIL såg jag nu, fem månader nästan på dagen), tror jag, men ska ändå sätta upp det och piffa, så slitna toppar märks inte och jag gillar längden just nu. Det var så fint axellång när jag klippte mig, men vill kunna ha det i tofs eller fläta. Just det är perfekt när man är på mässan och inte har tid att bry sig om håret. Jag pillar gärna i det, och det är skönt att veta att det inte går när jag har en uppsatt FRISYYYR!

OCH, jag behöver den här dagen till jobb. Ska göra inpackning och sånt när jag är klar för idag. Och färga ögonbrynen som är grå och pekar åt alla håll. I morgon ska jag jobba och städa innan jag hämtar Selma på eftermiddagen. 

Ni hör. Jag har en plan. Är någon förvånad?

Inga kommentarer: