Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 13 oktober 2024

Söndagkväll.

 Jag har jobbat bra idag, först med manus och sedan med mitt hem. Tvätten hänger i hallen, bordet är flyttat i matrummet och en gröna soffan står nu i köket. Min vita skrivfåtölj står i matrummet och allt blev riktigt bra, känns det som. Jag flyttade också soffan från röda rummet ut i matrummet och tillbaka. För att testa. Det blev svettigt kan jag meddela. Men jag fixade det, hurra.

Jag vill ju ha en bäddsoffa istället för den jag har, men jag är rädd för tyngden i den om jag köper den jag vill ha från Ikea. Hur ska den någonsin kunna flyttas härifrån den dagen jag behöver/vill flytta? 

Fast det kanske är dumt att tänka på nu, det får väl bli ett senare problem. 

I alla fall: mitt köksbord måste jag bli av med, men sedan funkar allt här superduper med en soffa i köket. Det blir perfekt för Selmisen att ligga i det fönstret istället












På tisdag ska hon steriliseras, och jag oroar mig lite för hennes läkningsprocess. Som det är nu ska hon vara hos Linnea (Jonathan jobbar ju) tisdag och onsdag efter operationen, och sedan ska jag hämta henne torsdag morgon då Linnea ska åka till Östersund. Hon blir så glad och hoppig när jag kommer och hon måste ju vara stilla rätt länge, får inte hoppa upp och inte gå i trappor, inte anstränga sig liksom. Hur håller man henne stilla? Hon är ju ett litet energiknippe.

JAJA, det löser sig nog. Jag får passa henne noga helt enkelt. 

En vecka till deadline (Spanien) och massor återstår. Det kommer att gå, men är tajt som satan! I morgon ska jag upp sju och vara igång senast klockan åtta.

Inga kommentarer: