Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 17 oktober 2024

Vår Snorpa är snippad,

 och nu kan det varken bli valpar eller dippar vid löp. Dag 3 och hon är en annan hund än hon var när jag lämnade henne i Sumpan dag 1. Då var hon ynklig, frös och var förvirrad. 



Idag är hon sitt glada jag igen. Hon står på värkmedicin i tre dagar till, men jag märker inte att hon har ont, det kanske kommer ikväll/natt. Medicinen ges varje morgon. Hon rör sig ungefär som vanligt, tycker jag, vill gärna hoppa upp och ned från soffan, men det får hon ju inte. 




Inte ett ljud från henne än, vet inte varför. Ingen lek, kanske, det är oftast då hon låter om hon gör det alls.

Idag har jag bara ägnat mig åt henne, hon har inga leksaker framme mer än ett litet gosedjur, men i morgon och hela helgen måste jag jobba och då får hon ha det tråkigt helt enkelt. Leksaker blir det inte förrän på torsdag då hon anses läkt. Sedan får vi väl börja med lekarna lite långsamt kanske. Hon har fått godis i en boll och ett ben idag. Men kastrering innebär ofta att en tik går upp i vikt och det måste vi passa, såklart. Just nu skämmer jag bara bort henne för att hon har så lite att göra. Hon får springa av det när hon är okej igen. 

Vi har i alla fall tagit en liten promenad runt kvarteret och hon har gjort sina behov. Jag ska lämna henne till Jonathan på tisdag kväll, för Linnea har åkt till Östersund idag och Jonathan jobbar ju så därför blir det fler nätter än vanligt på Ingarö. 

Vilken välsignelse det är att ha en body istället för tratt. Hon kom ut med tratt från operationen, och vi bad direkt om en body istället. Det funkar ju efter en sådan här operation eftersom såret sitter på magen. Hon bryr sig inte om den ett dugg, hon är ju van vid kläder efter att ha haft sin jacka hela vintern, den älskade hon verkligen. 

Jag har beställt en ny jacka, för förra årets är för små. Den ska komma hit hem idag. Hoppas den passar. Jag chansade på storleken, tog bara en storlek större än på den gamla. 

Det var det en dag när jag har skickat deckaromslag jag gillar till min förläggare och hon sa att vi var helt inne på samma spår. Vi ska prata mer om det i morgon. Kul! 

Inga kommentarer: