Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.

Hösten 2018

Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a Skiljebo

Okt 6:e Skärhamns bibliotek

Nov 22:a Fristad bibliotek


fredag 24 juli 2015

Även om ni inte säger så mycket för tillfället,

så vet jag att ni är här.
Ni är inte så många. Men en rätt lagom grupp, tycker jag.
(Dessutom är varenda en en hygglig typ. Jag har aldrig fått elakheter på min blogg, och till viss det kanske det handlar om att jag inte är särskilt kontroversiell. Mina starkaste åsikter uttrycker jag sällan på sociala medier, och jag antar att det är dem som trollen googlar sig fram till. Och ni verkar inte ha något trollskt över er alls, och det uppskattar jag som tusan!)

Jag hade möjligtvis bloggat med färre läsare också. Det där med att ha en digital dagbok ( jag är mycket mer privat på bloggen än på andra ställen) är roligt.
Med mitt kassa minne är det bara att söka här, så vips, vet jag exakt vad jag gjorde för ett exakt ett år sedan.

24 juli, 2014.


"Vi hade tänkt oss en tur till Grekland

i september. Ö-luffa. Jag har aldrig gjort det, och är i grunden lätt skeptisk till idén att flytta på min lata kropp efter ett par dagar. Men jag är villig att prova. Jag kan visst ha resväska.

Nu får vi se hur det blir. Jag har deadline på min Sara 15 spetember, och om vi ska åka så måste det bli då, för veckan efter är det bokmässa och då kan det ju vara bra att vara hemma ... om nu Nisse kan planera sitt liv efter mina böcker och mitt liv.

Så eventuellt sparar vi pengarna och åker i januari/februari som vi gjorde förra året när vi var på Gran Canaria. Det var en underbar resa och det är häftigt att åka när det är buskallt hemma.

Annars är den här dagen precis likadan som alla andra den här veckan:
Skrivjobb, sol, mat och kärlek.
Jag är så ofantligt tacksam för alltihop."

5 kommentarer:

Robert W sa...

Vi ä snälle pöjker å töser allesammans ;)

Helena sa...

Japp :-) Håller med Robert! För vem vill höra elakheter egentligen?! ;-)

Åsa Hellberg sa...

Robert och Helena: japp!

Ezter sa...

Har heller aldrig haft elaka typer hos mig. Skönt! Nu på sommaren läser jag ofta utan att kommentera, tycker det är så bökigt med telefonen. Jag har heller ingen stor skara läsare...

Cicci H sa...

Jag "hälsar på" varje dag men kommenterar inte varje gång. Jag tycker att det är helt fantastiskt att via dessa sociala medier få direkt kontakt med , i detta fall, en jättebra författare! :-) (På andra ställen; politiker, artist eller nån annan som man egentligen inte känner)