Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.

Hösten 2018

Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a Skiljebo

Okt 6:e Skärhamns bibliotek

Nov 22:a Fristad bibliotek


onsdag 22 juli 2015

Mitt manus och jag lever i någon form av symbios just nu.

Och om nio dagar har jag tänkt att jag ska lägga henne ifrån mig i en månad. I augusti ska jag jobba med annat. Sedan blir det två veckor Gloria igen innan hon nyputsad går tillbaka till förlaget.
Det är fantastisk vad mycket bättre allt blir när man redigerar. På vissa ställen blir det tajtare, på andra mer öppet. Ibland vrider man ett varv till, andra gånger tar man helt enkelt bort det som verkat bra i första omgången.

Jag har överhuvudtaget inte tröttnat på den här historien än, och det är bra för jag kommer att få tillbaka den för mer redigering minst en gång till från förlaget.
Och sedan är det korr på det.
DÅ kan jag vara trött men det är inte säkert.

Det här jobbet går inte att jämföra med det jag gjorde förra sommaren på Toscana, nu känns det lekande lätt även om det kanske inte är det.
Att redigera är alltid en utmaning, men ibland får man arbeta mer - läs ändra mer - än vad jag har behövt göra den här gången.

Nu ska jag leta attiraljer till omslagsfotograferingen.
Hehe.
2 kommentarer:

Helena sa...

Tack Åsa! Uppskattar att du är så ärlig med ditt arbete. Det gör att jag anar lite vartåt jag själv förhoppningsvis är på väg någon gång, om jag får drömma stort :-)

Åsa Hellberg sa...

JA, drömt stort!! Jag tror att det är lättare att lyckas då, av någon anledning.