Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 2 juli 2014

Jag

duttar just nu med lite allt möjligt. 
Har möte med min förläggare på tisdag för att prata om Sara inför nästa redigeringsrunda, och det snurrar lite i huvudet. 
Jag tror ju alltid att jag är klar, men så är det förstås sällan. 
Det kommer säkert att bli ta och ge. Vissa saker kommer jag att tycka är toppen att ändra, och annat kommer jag att insistera på att behålla. Det är förvisso jag som bestämmer, men att inte lyssna på en erfaren förläggare vore galenskap.

Däremot är det viktigt att också lyssna till sin egen magkänsla. Jag vet ju vilken känsla jag har i kroppen när jag läser mina egna manus, och jag tror faktiskt att det är precis den jag lyckas överföra till den som läser. I alla fall är det den responsen jag tycker mig få.

Just idag läser jag om igen Sonjas sista vilja.
Tänker läsa igenom alla mina glada böcker (3 st) och mitt manus Sara till på tisdag.
Som inspiration och arbetsmaterial.

Jag vill hitta min egen formel, om nu en sådan finns.

Ps,
Sonjas sista vilja är ju grym!


4 kommentarer:

Agneta sa...

Måste vara härligt att vara Åsa Hellberg just nu! :)

Åsa Hellberg sa...

Haha, ja.

Anonym sa...

Ja, Sonja är grymt bra.Tror faktiskt att jag också måste läsa den igen. 4:e gången typ./Maria

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack, Maria!! :)