Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 22 februari 2022

TRÖTTMÖSSA i Farsta

 Jag har ätit mycket skit i helgen, skit som i sådant min kropp verkligen inte vill ha mer än för stunden, och det blir nästan som en baksmälla efter det. Jag tror att det är det som dagens tunga, trötta och ovilliga kropp handlar om. 

Det enda som hjälper är förstås nya tag. Jag har rätt mat hemma, så det är bara att ställa om direkt så kommer energin tillbaka i morgon igen. 

Hela helgen har jag ägnat mig åt min lilla familj, störtmysigt, och jobbet ställde jag undan i TRE hela dagar. Det är mycket när man redan från början har för lite tid, men det var en prioritering som jag inte ångrar ett dugg. Däremot måste jag ta igen det på något sätt och utöver mina 20 sidor måste jag redigera 10 till idag för att hinna. 

I morgon bitti ska jag till hudläkaren igen. Det där med kortison funkade ju inte, så vi får väl se vad hon säger. 

Just nu, peppar peppar, tycker jag att det har lugnat ned sig lite med nya fläckar. Det är de jag redan har som breder ut sig. Men solningen hjälper faktiskt. Jag märker ju det på armbågarna, inte minst. Nu var det nästan en vecka sedan jag solade, men jag tar nya tag senare i veckan. Jag har ju tänkt 10 ggr för att se om det hjälper och hittills tror jag att jag har varit där 5, möjligtvis 6, gånger. 

Typ så, när det är bokreastart. Jag ska inte köpa några böcker på rean, däremot hängde en ny på dörren som jag har beställt från Adlibris och som har fått fina recensioner. Den är nog svinsorglig, men ska ändå börja läsa den. Vanligtvis laddar jag ned e-böcker (har säkert tusen påbörjade eftersom jag alltid letar språk och ton), men den här fanns bara inbunden i danskt band: 

Stargate. En julberättelse.



150 sidor

Tisdag, bra dag så här långt. Jag slog i alla fall inte ihjäl mig när jag gick ut med soporna. Det är ju bra gjort med tanke på i halkan som råder här i min förort. 



Inga kommentarer: