Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 7 februari 2022

När man reser in i USA tar man fingeravtryck.

 Det känns som om mina håller på att raderas ut. I alla fall ligger ena tummen rätt risigt till. Jag vet inte hur det där ska gå till, faktiskt. Har jag tur så funkar solningen/vårsolen innan vi åker men med 2,5 månad kvar vet i tusan om det hinner reparera sig.



Toppen har avtryck men huden är på väg att lossna millimeter för millimeter som ni ser

JAJA, det är ju rätt tydligt vad det handlar om för min del, så jag får väl visa upp mina små fingrar helt enkelt.

Idag har jag fått tillbaka manus från Lena och ska sätta tänderna i det under dagen, i alla fall öppna manuset. Annars brukar jag få det i två delar, ett dokument med alla nedslag, och manuset utprintat och kommenterat. Den här gången får jag allt digitalt. Önskemålen står i manuset. 

Jag har sovit lite dåligt i natt och är rätt säker på att det var av oro för att få tillbaka det idag, men det har redan släppt. På onsdag förmiddag ska jag prata med min förläggare och sedan är det faktiskt bara att KÖTTA PÅ. 

Därför vore det bra om jag började lägga in poster i mitt bokföringsprogram, eftersom jag har tid med det idag. Hellre det så att jag kan arbeta oavbrutet fram till nästa onsdag då jag åker till Grästorp och bibblan där. Efter föreläsningen drar jag till ett hotell i Mariestad, tar väl någon timma att köra, och sedan raka vägen hem nästa morgon. 

Det blir intensivt men jag har inte så lång tid på mig att redigera och ett biblioteksbesök får inte ta mer än två dagar i anspråk, helst bara en men det är ju omöjligt när man reser ut i landet. Egentligen skulle jag ha haft en framträdande till, i Alingsås, för det var egentligen mitt "villkor" för att åka, men vad gör man i en pandemi? Man anpassar sig såklart – och Alingsås ställde helt enkelt in. 

Det var det i en solig förort. Jag ska kolla manus, bokföra och sola. Tre veckors skrivledighet är därmed över. 



Kaffe. Alltid två baljor varje morgon.


Inga kommentarer: