Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 30 maj 2024

Landade igår morse,

 sov en hel del under dagen och var vaken i några timmar i natt, men tror ändå att jag fick till det för jag har varit vaken och alert sedan 8 i morse. Nu börjar jag bli trött men ska hålla ut en timma till för då ska Selma och jag gå ut en sista gång.

Snorpan löper, så hon måste ha trosor på sig inne, men Jonathan och Linnea har vant henne så hon accepterar dem rätt bra. Tror att hon har löpt i precis en vecka nu. 

New York var FAB! Och tack vare mitt nya abonnemang på 3, så kunde jag invitera mina följare att hänga med på resan. Så kul! Inte ett enda avbrott, inget typ "nu är din surfmängd slut", som Telia alltid sa. Istället kunde jag utan problem ständigt vara uppkopplad. Visst använde jag wifi där det fanns, men jag visade ju massor från stan i film efter film. Så stort tack 3 (abonnemanget jag har heter obegränsat, men allt över 15GB ger  tillgång till "Världen.") Det gav ytterligare en dimension att ständigt ha kontakt med följare som hela tiden hörde av sig och sa att de tyckte att det var roligt att hänga med.








Downtown, strax innan jag besökte Perry street och Carrie Bradshaws port. Jag och många andra.



Central Park. Bra bild, eller hur?



Metroopolitanmuseet



Central Park



Jag vet inte hur många sådana här fruktskålar jag åt. Finns att köpa överallt.



Min anteckningsbok med mjuka pärmar

Jag gjorde inga kostsamma saker utöver besöket i baren på Plaza, en lunch på favvisställe och en musikal. Ändå går det konstant pengar. Det är så DYRT, tack vare växelkursen på 11,60 typ. Bara mat är en tusenlapp om dagen. 

Men researchen var fantastisk, vädret toppen om än kanske lite för varmt, och fötterna höll för 20 tusen steg om dagen. Flygen gick i tid, jag skrev två kapitel i nya romanen och idag har jag fått lite feedback på Spanien 2 som jag lägger åt sidan nu och tar tag i den första augusti. Fram tills dess ska jag skriva på den nya. 

Jag är så glad och peppad efter min resa! Selma ska vara hos mig hela helgen och jag ska passa på att tvätta allt från resan och göra lite fint – dammtorka och sånt. På måndag lämnar jag henne och då hoppas jag att jag har skrivit två kapitel till. 

Tjohoo!


Just det. Jag har sagt upp lägenheten i Fjällbacka. Det är sorgligt och skönt på samma gång. 


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag har inte sett dina filmer, har inte haft headsetet i när de kommit upp. Stör mig själv på andra som lyssnar på saker ( eller går med högtalare på när de pratar i telefon, så samtalet blir till allmän avlyssning) det vill jag inte utsätta andra för. Så jag har missat allt från New York.
Skönt att du kom hem som du skulle, utan förseningar och andra tråkigheter. Glad fredag!

Åsa Hellberg sa...

Glad måndag!