Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 4 juni 2024

Min lilla blogg, 15 år gammal.

Och på sätt och vis still going strong, även om inläggen är färre numera pga andra kanaler som Instagram. 

Jag tänkte igår på att jag inte har haft någon jetlag den här gången. Jag var trött när samma dag jag kom hem för att jag hade varit vaken i så många timmar, men dagen efter hämtade jag ju Selma och var pigg.

Hon är i Sumpan nu, och har haft det lite jobbigt med sin löpning. Natten till igår väckte hon Jonathan och kräktes och sedan mådde hon illa på förmiddagen igen. Då hade hon inte kissat druckit eller ätit något sedan dagen före. Men när jag kom dit (jag var i Solna, tack och lov) piggade hon på sig, vi gav henne vatten på en sked och på promenaden gjorde hon sina behov. För säkerhets skull ringde vi ändå en veterinär som sa att det nästan säkert hade med löpningen att göra och om hon fortsatte kräkas och vägrade dricka skulle vi återkomma och träffa en veterinär. 






Från det här till


det här. 
Jag gillar konstrasterna jag får uppleva.



Det har ju dessutom varit så varmt ute, och det tar ju på krafterna på alla hundar såklart. 

Anyhow, hon är pigg igen, tack och lov. Och jag ska hämta henne på torsdag och ha henne tills på lördag. 

Idag har jag i alla fall på allvar dragit igång mitt nya romanprojekt och jag behöver hålla tempot upp även när Selma är här, det går inte att ta lediga dagar som jag har gjort hittills. Vi behöver en bättre struktur tillsammans än vad vi har haft hittills. Jag ska leverera manus sista juli och måste definitivt stå på gasen.

Nästa vecka, den 11e, ska vi ha ett spånmöte på förlaget om mitt projekt. Jag har själv initierat det, för tidigare har jag aldrig släppt in någon i processen innan jag har varit klar med mitt grundmanus, men den här gången tänkte jag att jag skulle testa något nytt. Så en utvald grupp (som min förläggare har inviterat) kommer att hjälpa till med idéer om högt och lågt. Ton i romanen, vad saknas i genren, vilka fällor finns, vad frågar utlandet efter, vad gillar den här gruppen att läsa etc. Tanken är ju att det ska bli en serie och uppslag och idéer som inte får plats i den första boken kan jag ju plocka upp senare i så fall. 

Typ så. I morgon ska jag på ett jobb i stan, vi är fem författare som ska intervjuas på Filmstaden. Kul att testa biosalong som eventlokal.






2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Fullt upp för dig hela tiden!
Heja dig!

Åsa Hellberg sa...

Tjohooo!