Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 2 oktober 2014

Det var dagen då jag skulle

ta sovmorgon.
Sådär, kan man väl säga att det gick med det.
Men jag är inte särskilt trött märkligt nog, och den där lilla febern och halstjockheten jag hade ett par dagar är puts väck. Igen.
Väldigt konstigt det där syndromet jag dras med ... och inte tror jag att det har någon namn heller.

Men ingen är gladare än jag, för jag ska åka till VÄSTKUSTEN i morgon.
Nisse och jag ska piffa i det lilla huset vi har hyrt som ligger på vischan, en mil från Grebbestad och två mil från Fjällbacka, så idag ska jag leta prylar jag kan avvara här. Lakan och sånt. Kuddar och piff. Gardiner.
Jag kanske tar med ett gäng böcker också, ingenting är väl mer hemtrevligt?
Jag skulle också gärna hitta överkasten som min mormor har virkat, för det skulle vara jättefint där. Det ligger någonstans, det vet jag med bestämdhet.

Min rumpa måste placeras mitt emellan sittdynorna när jag skriver. Fötterna måste vila mjukt och skönt, och framför ögonen måste jag ha något att titta på samtidigt som jag skriver, alltså måste vi åka till Uddevalla och handla.






















Det kommer att bli grymt.
Hurra!

2 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Det låter som att det kommer att bli en alldeles underbar skrivarlya. :)

Åsa Hellberg sa...

Ja, jag tror det faktiskt.