Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 7 oktober 2014

Efter att ha sovit elva timmar (!)

är jag pigg likt en liten mört.

På min teve, som fortfarande drivs av Telia by the way, är det det repriser av Här är ditt liv.
Janne Carlzon.
1983.
1986 började jag flyga och på den stora festen vi hade för att fira Scanairs födelsedag (25 eller 30, minns inte) så höll Carlzon tal. Jag kommer ihåt att han var grym.
Magnus & Brasse stod för underhållningen.
Det var tider det.
Nästan så att jag har lust att skriva en ny roman om en flygvärdinna.

Men så blir det inte. Inte nu i alla fall.
Först ska jag komma igång ordentligt med manus sex, och idag är en bra dag. Det känner jag trots att jag inte ens har börjat.
En kopp kaffe till behöver jag, sedan så.

Hurra.
I´m back!



4 kommentarer:

cyndi sa...

Välkommen back då.
Det där med att skriva om det man har jobbat med...måste ju vara perfekt. Blir ju trovärdigt. Och jag älskar beskrivningen av den där olämpliga relationen i början av Sonjas testamente. Stämmer nog på fler branscher.
Bestämde du dig för att någon i Sonjahandlingen skulle flyga eller blev det bara så?

Åsa Hellberg sa...

Hon (Susanne) var med i ett annat manus som jag hade skrotat, men var en för bra karaktär för att begrava:) så hon fick vara med i Sonjaböckerna. Men det visste jag inte innan jag började skriva.

Ezter sa...

Så skönt att sova ut!

Åsa Hellberg sa...

Ezter: ja, rena magin! :)