Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.

Hösten 2018

Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Skärhamns bibliotek / Tjörn

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås


måndag 23 januari 2017

Måndag.

Äntligen, äntligen äntligen kommer Bridget Jones baby på dvd.
Eller i alla fall som en köpt film via Itunes. Jag såg just att den ligger nedladdad och klar för visning idag.

Som romcomskribent, om jag får kalla mig så, så är förstås film en viktig inspirationskälla och i just i det här fallet är konflikten glasklar: Bridget bli gravid och två män kan vara pappan. Två hyggliga, fina killar som båda skulle göra ett bra jobb.
Fem plus av fem möjliga, och när jag kommer hem från min lunch i stan ska jag se den.

När jag ändå är i city ska jag också fika med Jonathan och Linnea.
Det är så sällan jag är i stan,  det hänger nästan uteslutande ihop med jobbet. Vi går på bio ibland (senast såg vi Lion) men att åka till stan bara för att åka till stan är sällsynt. Om jag behöver shoppa gör jag hellre det i stora gallerier där parkeringen är gratis.

Det var väl det.
Vi har fortfarande väktare i huset. Dygnet runt. Igår inföll en skjutning till i Stockholm och den unge mannen, 25, dog av skadorna. Enligt Aftonbladet tror polisen att det hänger ihop med vad som hände i mitt hus.

Något annat, betydligt mer glädjande, är ju de stora protestmarcherna, ledda av kvinnor, som över USA och i stora delar av världen visade den nya presidenten att de inte accepterar fientligheten han står för. De visade på alternativet: Kärlek, respekt och samarbete.
Enligt media, den största protesen någonsin i amerikansk historia.

Så jävla vackert!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Antar att den skottskadade i ditt hus är vid liv än iallafall. Det händer så mycket hela tiden. Skjutningar, knivdåd mm. Världen har verkligen förändrats och blivit kall!

Åsa Hellberg sa...

Ja, jag förstod så på polisen som inte kunde säga mer än så egentligen.