Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllan
onsdag 30 maj 2018

Vaknade tidigt

och insåg att jag inte hade någon frukost hemma. Tur då att jag har en Ica i mitt hus och att de öppnar kl 7.
Nu har jag ätit ungefär samma sak som på Cypern: ägg, frukt och gurka. Jag har tvättat 2 tvättar till, ska strax lägga in den 3:dje och när allt torkar ska jag jobba.

Min favvisväxter har stått i en balja fylld med vatten. Den var knustorr när jag kom hem.
En av dem har klarat sig (jag har haft den i minst 20 år, en sådan där som klättrar men som jag alltid glömmer namnet på) och står idag med ståtliga blad igen.
Men min doftranka som jag också har haft länge, är ledsen. Den ska får veckan på sig för att piggna till, annars måste jag nog ta farväl. Buhuu.

Igår låg jag i sovrummet och tittade ikapp på Downton Abbey, som jag hade missat att spela in ett avsnitt av, förhoppningsvis finns det på play (det sänds ju 2 varje söndag kväll). Och så såg jag 2 avsnitt av The good fight. Säsongsavslutningen.
Och det sista av Designated survivor som inte verkar komma tillbaka för en säsong 3.
Trots tröttheten sov jag inget på dagen och somnade inte förrän 23.30. För mycket att se och göra.

Det enda jag har sett på semestern är The good wife igen. Och så har jag läst en tredjedels bok (!). Och lyssnat på Persbrandt i bilen. På min telefon som har legat i knäet. Någon möjlighet till bluetooth eller aux-ingång finns ju inte på den gamla pärlan.
Bra biografi. Rakt på utan undanflykter. Jag känner ju igen galenskapen från min tidigare relation. Intressant att höra någon som tar fullständigt ansvar för sina handlingar.

Det var det. Onsdag och jobb.
Lite sol i eftermiddag, kanske. Får se om jag har lust.
Tjohej!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Har du inget headset? Funkar utmärkt i bilen!

Åsa Hellberg sa...

Jag gillar inte det riktigt. En stund funkar men inte flera timmar.