Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 5 juli 2019

Jag vann 125 kronor på lotto häromdagen,

Ett rätt till och jag hade vunnit 30 tusen.

Jaja.
Idag har jag spelat på Eurolotto för de pengarna så poff, var vinsten borta.

Hyfsat jobb idag, jag behöver skriva en del till men måste äta något mer än ägg som är det jag hittills har fått i mig idag.
Jag har i alla fall den arbetstakten jag vill ha och kommer inte att släppa den förrän onsdag kväll.
Tidigt på torsdag åker vi till V-kusten.

Just nu undrar jag hur Flanagans 2 kommer att sluta. Jag har faktiskt inte en aning än så länge. Spänningen är därmed OLIDLIG!

Det exakta slutet på ettan ändrade jag ett par gånger, även om det var samma personer involverade. Så kan det vara emellanåt.
Det allra första jag skrev var öppet, vilket betyder att man får veta hur det går först i nästa bok, ett rätt vanligt grepp. Men jag ångrade mig. Tycker inte själv om sådana slut egentligen. Alltså ändrade jag det och det ångrar jag inte ett dugg.

I måndags gick den till tryck, min tionde långa roman på lika många år.
Helt galet.

Nu mat.
Tjohej!

2 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Jag brukade ta ut vinsten (vid de sällsynta tillfällen som jag vunnit någonting (25:-, 50:- eller 75:-)) och boostat min bokbudget. Då kunde jag åtminstone vara säker på att få valuta för vinsterna, hur blygsamma de än var.

Åsa Hellberg sa...

Bra tänkt!!