Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum:


Vår 2020

INSTÄLLD

Samtligt blir förhoppningsvis av i höst istället.


Höst 2020

22 aug Feelgoodfestivalen

24-27 september Bokmässan i Göteborg

29 och 30e oktober Uddevalla och Lysekil Bokens dag.

NYTT DATUM 5 nov Västerås stadsbibliotek


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

söndag 21 juli 2019

Läste ni om den äldre herren, äldst i Norden, som är 111 år (typ)

Tänk om man får leva så länge? Då vore det nog bra att redan nu göra något åt kroppiloppen som segar sig upp ur sängen på morgonen och som sedan värker både här och där.
Jag pratade med en kompis om det igår, och vi är många som har ont.

Jag längtar intensivt efter höstens träning, när jag inte ska jobba lika pressat som jag har gjort nu. Då ska jag "bara" redigera, men kommer inte att ha samma tidspress som jag har känt att jag har haft i år.
Kommer man in i träningen, som jag har gjort periodvis, så är det inget som får störa den. I oktober har jag mycket resor inom landet, i november någon enstaka som det ser ut just nu, men jag tror att jag kan kirra träningen ändå. Jag behöver verkligen det!

Min handled är betydligt bättre, och trots att jag är ledig idag tänker jag nog ändå skriva ett kapitel innan jag börjar packa väskan. Det ska bli mulet sägs det. Fan trot. Solen strååålar ute.
Det är ju ingen som helst brådska till Arlanda och det mesta är ju klart utöver packning och hårtvätt, så utöver lite jobb, hinner jag nog till och med ett kapitel ur någon bok innan jag drar.

Blir det någon försening i morgon hoppas jag att man får reda på det tidigt så att jag kan behålla hotellrummet, men håll en tumme för att vi går på tid.

Det var det, den här söndagen.

(Resan till Cypern följer ni bäst på instagram, men ni har sett det förut och det blir inga utsvävningar. Jag i en säng eller i en stol i receptionen. Där har ni bilderna.)
2 kommentarer:

Robert W sa...

De som blir så där vansinnigt gamla verkar alltid vara pigga och aldrig dementa. Vi andra faller väl ifrån lite tidigare.

Therese sa...

Har precis läst ut "Ett oväntat besök". Så bra!!!
Hoppas du får en underbar vistelse på Cypern :)