Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum:


Vår 2020

23 mars, Borensbergs bibliotek INSTÄLLT.

18 april, Torsvi gård INSTÄLLT

23 april, Västerås stadsbibliotek


Höst 2020

Feelgoodfestivalen 22 aug

Bokmässan i Göteborg 24-27 september

Uddevalla och Lysekil Bokens dag. 29 och 30e oktober


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

söndag 28 juli 2019

Söndag, fortfarande galet förkyld,

och att gå ut i solen känns inte så lockande.
Istället har jag tagit ett par alvedon och är jag inne och jobbar. Jag kanske tar mig ut en stund senare, vi får väl se hur jag känner i eftermiddag.

Jonathan ligger vid poolen, han har kommit på att han faktiskt kan bli lite brun ,och nu satsar han hårt de två dagarna han har kvar här.
Vi ses i kväll och äter tillsammans igen, som vi har gjort varje dag.Igår åt vi moussaka som väl inte imponerade särskilt på någon av oss. Sedan köpte vi godis med oss hem och avslutade återigen kvällen med att se ett avsnitt av ett av Filip & Fredriks program.
Superhärligt.
Med alvedon i kroppen blir ju livet gött trots förkylning. 

Det var det. Söndag på Cypern och jag siktar mot 65 tusen. Målet är ju 80 innan jag åker härifrån, men jag drar upp takten i morgon då jag verkligen hoppas att jag är betydligt friskare.
Jag kommer att landa på 90 innan jag lämnar in första utkastet till förlaget den 16e augusti. 95 när jag är helt klar, typ. 
Det byggs på mer än det tas bort, och den här gången är det inte kryddat alls utan storyn är "bara" nedskriven. Broderierna får komma i nästa vända. 

Tjohoo.2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det känns bättre idag så du hinner både jobba och vara ute. Krya på dig,jag önskar dig massor med energi bland bokstäverna och orden :)! Kram!
Marianne

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack, Marianne!