Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 11 april 2020

Jag vet inte om mina studenter har tagit påsklov.

Själv är jag ledig idag, men mer än så funkar inte med tanke på min deadline den 20:e.

Det som däremot är skönt är att jag rätt snabbt klar med de sidor jag ska göra.
Som vanligt har jag ett dagligt mål att redigera 20 sidor och målet är detsamma vare sig jag har ett större arbete (som i första redigeringsomgången) eller som nu när jag närmar mig tryckfärdig manus. Vi är nere på detaljnivå, kommatecken och småord, och det går rätt fort.

Så när jag har jobba klart varje dag är jag ledig, så till vida att jag i alla fall inte pillar med mitt manus. Jag håller på min virusskrivskola som tar tid att skriva ned (jag planerar aldrig den utan skriver rakt upp och ned det jag tänker på där och då, jag läser, lyssnar på poddar och ser tv-serier.

Just nu är jag snart klar med Gossip Girl, som är märkligt fångande. Jag har sett den förut och det finns vissa scener som är berörande, andra kan jag hoppa över.
Det jävligaste karaktärerna är roligast att följa (som vi har pratat om i skrivskolan) eftersom de också tillåts vara sårbara.


Idag ska jag hem till Jonathan och Linnea. Vi ska äta brunch, gå på promenad, se film och äta middag. I bilen dit ska jag börja lyssna på Stina Jacksons nya. Jag tyckte mycket om hennes Silvervägen.

Hoppas att du har det fint, vare sig du är isolerad (som min mamma) eller är tillsammans.




4 kommentarer:

Nanny Lundin sa...

Jag är kvar i matchen 👏🌞

Åsa Hellberg sa...

Härligt! Bra jobbat!

Kristina sa...

Jag är också kvar. Inget påsklov här inte👍

Åsa Hellberg sa...

Härligt Kristina!