Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 1 april 2020

Fler lektioner längre ned

Det här ett alldeles vanligt blogginlägg.

Jag har jobbat med slutspurten av Sommar med Sonja och Susanne idag och när jag fått till slutet, och insåg att jag med allra största sannolikhet har skrivit det allra sista om Sonja, så blev jag jätteledsen.
Vi hängt ju i några år, de där karaktärerna och jag. Första boken kom 2012.

Jag tycker att det blev ett fint och berörande slut och det är nog inte så att jag är ledsen för att jag inte ska skriva mer om dem, utan för att Sonja ju faktiskt dör.
Innan den här "förserien" om Sonja så var hon ju redan himmelsk, men här lever hon och det var starkt för mig.
Ni kanske inte bryr er ett dugg, vi får väl se när den här kommer ut på ljud och e-bok i augusti (pocketen med hela samlingen kommer i november).

Nu är det 17 dagars gaspedal i slutredigering av Kvinnorna på Flanagans och när den går iväg får jag tillbaka Sonjan. Jag är superglad att vi kunde undvika en krock. Nu kan jag istället jobba med ett projekt i taget.

Men i morgon ska jag städa. Fan, vad jag har längtat.

På fredag blir det skola igen.
Hoppas att ni fortfarande är taggade.
Jag är.
Det är ju superroligt att vara fröken!

5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Lycka till nu på sluttampen!

Lillian sa...

Det är jätteroligt att ha dig som fröken! :-D

Gitte sa...

Din skrivskola är perfekt, även om jag inte just nu skriver något men framöver hoppas jag. Jag tar till mig allt! :) Längtar efter Sonja och hennes väninnor...

Kerstin Brandt sa...

Du utstrålar så mycket härlig energi 😀🎉
Tycker också det är jättekul och så inspirerande.

Carina sa...

SÅ taggad på dina lektioner:-) Har bara några projekt av annan art först att avsluta sedan blir det skrivtid. Ser fram emot det - samtidigt som det är pirrigt, då tänker jag på ditt tips att bara låta fingrarna ligga på tangenterna och komma igång.
Bättre att skriva än att inte göra det är ett fint tänk:-)