Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 1 oktober 2024

Bokmässan är över,

 och även detta år var det fantastiskt roligt. Det är så många delar i det som jag tycker är kul. Dels får jag träffa läsare, så kul, vissa känner mig mer från Instagram än via mina böcker. Man får träffa kollegor (mest Bonniers, eftersom montern är utformad så) och folk från Forum. Och man får sätta på sig vartenda fint plagg man har i garderoben, sminka sig och hänga krimskrams runt halsen.

Allt passar mig som handsken.










Extra roligt att få träffa mammas kusin Lars, som till Gustav från första boken i Fjällbackaserien


Och hans dotter Maria, som alltså är min tremänning

















Festerna låter jag bli, jag är inte intresserad alls av det och blir bara trött. Jag var med på Forums middag i lördags, men var den första att bryta upp. Dagen efter hade jag två samtal, det sista var en poddinspelning på 45 minuter, och klockan halv fyra körde jag ur garaget och mot Stockholm i fem timmar och tjugo minuter, och det behöver jag planera för redan dagen innan. Jag är ju rädd om mig själv (numera).

Jag stannade en gång, inte så långt från Göteborg, där jag tankade, kissade, köpte korv, godis och vatten, och sedan körde jag på hela vägen hem.

I går morse var Linnea och Jonathan på ultraljud och fick veta könet på bebisen (jag säger inget om det innan de själva har gått ut med det) och vid lunchtid hämtade jag Selma som ska vara här till i morgon eftermiddag. Idag sov vi så länge (9.45!!), men nu MÅSTE jag börja jobba! 22 dagar kvar till deadline.

På torsdag ska jag till en seniormässa och på måndag åka på en bokkryssning. Det kommer alltså dagar då jag inte kan jobba alls.

Den 15e ska Selma operaras (kastreras) och jag har inget mer förrän i slutet av månaden. 

Där har vi det. Summeringen av de dagar som flytt och framtiden som den ser ut just nu. 

Just det. På mässan outade vi att jag ska skriva deckare framöver. Den första kommer i maj. Tjohej!