Fastställt höstprogram

ÅSAS HÖSTPLANER.

SEPTEMBER:

(12 september, Eskilstuna stadsbibliotek)
(19 september Books & Dreams, Stockholm)
(21 september, Biblioteket Farsta)

Mässdagarna i Göteborg:

Torsdag 28 september, Books & Dreams, Stora teatern.
Fredag 29 september, Bokmässan:
08.00 Frukost med bloggare.
11.00-12.00 minglar i Bonniers monter.
14.30 - 14.50 Bonniers monter, stora scenen, samtal med Teresa Knochenhauer, signering.
Månpockets monter, 16.30-17.00

30 september, Bokmässan
10.00 Bonniers lilla scen, samtal med Teresa Knochenhauer, signering.
12-13.00 Minglar Bonniers monter.

OKTOBER:

3 oktober, Vimmerby
4 oktober, Västervik
5 oktober, Forsbacka Bibliotek, Gävle
10 oktober, Höganäs.
11 oktober, Båstad.
12 oktober, Ystad
21 oktober, Sala stadsbibliotek
25-29 oktober, Västkusten. Återkommer med bekräftade planer i Fjällbacka, Tanumshede och Uddevalla.

NOVEMBER:
14 november. Bokens afton Ludvika.
16 november, ABF Gästrikland. Ockelbo.
23 november, Vuxenskolan, Stockholm. Samtal med Annika Estassy




måndag 13 mars 2017

Åsa-lagar-rmat.

Jag är ju lite noga med vad jag petar i mig nu för tiden. Och det är verkligen nu för tiden, för i många år har jag ätit det som har funnits till hands. 
Men inte nu.
Aldrig halvfabrikat. Om jag skulle stå helt utan mat någon gång skulle jag värma en burk Findus soppa, typ, men annars så går jag runt på färska livsmedel som jag lagar till och soppan står i skåpet som en i fall att.
(Är ost ett halvfabrikat? Det har jag inte tänkt på. Älskar ost!)

I alla fall: 

Idag blandade jag hackad persilja med ett halv rått blomkålshuvud som jag delat i buketter, stora skivor av gul paprika och så la jag allt i en bunke och ringlade olivolja över.  Sedan ruskade och skakade jag på den så alla grönsaker oljades in, och hällde upp grönsakerna i en ugnsfast form med en kycklingfilé i mitten. En som jag hade skurit djupa skåror i och kryddat med vitpeppar.
Är livrädd för kyckling som inte är tillräckligt tillagad.

Vysch in i ugnen.

Det fick puttra i typ 20 minuter i 200 grader, sedan tog jag ut det och strödde mycket flingsalt och fetaost över grönsakerna.
(För säkerhets skull lät jag kycklingen stå några minuter till, men det var nog överkurs för den blev lite för torr av det.)

Sedan åt jag det med tillsammans med min magiska sås; 
turkisk yoghurt, olivolja och fransk senap.

Häpp!

2 kommentarer:

Annika Estassy Lovén sa...

Det ska jag testa! Och turkisk yoghurt har vi alltid hemma.

Åsa Hellberg sa...

Ja, så gott!
Blomkålen blir liksom med tuggmotstånd när man inte kokar den.