Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 16 mars 2017

Bra arbetspass

och nu är jag snorhungrig och vräker i mig en omelett. Ost bacon och tomater.
Så himla gott!

Jag har räknat ut att jag inte hinner mer än 10 sidor per dag och manuset är på 250 och ungefär 225 återstår så 22, 5 dagar om jag jobbar varje dag. Och det är jag nog tvungen till från och med nu om jag ska leverera innan påsk. Jag skulle säga att jag ändrar det mesta redaktören föreslår, enda gången jag inte gör det är när det inte längre låter som jag. Vissa ord och uttryck skulle jag helt enkelt aldrig använda och då går det bort.
Men det är ytterst lite än så länge och jag hade förstås glömt hur tidskrävande en redigeringen trots allt är.

Nästa manus måste jag ha längre tid på mig till både den första och andra redigeringsomgången. Nu blir lite för speedat för att passa mig helt och hållet.

Men det är kul som tusan. Och jag har inga planer innan påsk. Jo, en. Jag ska åka en heldag till Skövde om ett par veckor.
Tåget går på morgonen och kommer hem på kvällen igen och däremellan ska jag vara föreläsa en timma.
Jonathan och Linnea står beredda att hoppa in om SJ fuckar upp. Det händer ju ...
Och jag kan ju alltid stoppa ned mina 10 sidor i väskan och jobba på tåget.





Update; jag gick tillbaka och tittade på hur mycket jag klarade att redigera per dag när det gällde Gloria och då gjorde jag minst 20 sidor. Jag tror att Kerstin hade färre påpekanden eller så hade jag bara högre fart.
Oavsett: jag måste upp i hastighet.
Slut på meddelandet.







Inga kommentarer: