Men inte nu.
Aldrig halvfabrikat. Om jag skulle stå helt utan mat någon gång skulle jag värma en burk Findus soppa, typ, men annars så går jag runt på färska livsmedel som jag lagar till och soppan står i skåpet som en i fall att.
(Är ost ett halvfabrikat? Det har jag inte tänkt på. Älskar ost!)
I alla fall:
Idag blandade jag hackad persilja med ett halv rått blomkålshuvud som jag delat i buketter, stora skivor av gul paprika och så la jag allt i en bunke och ringlade olivolja över. Sedan ruskade och skakade jag på den så alla grönsaker oljades in, och hällde upp grönsakerna i en ugnsfast form med en kycklingfilé i mitten. En som jag hade skurit djupa skåror i och kryddat med vitpeppar.
Är livrädd för kyckling som inte är tillräckligt tillagad.
Vysch in i ugnen.
Det fick puttra i typ 20 minuter i 200 grader, sedan tog jag ut det och strödde mycket flingsalt och fetaost över grönsakerna.
(För säkerhets skull lät jag kycklingen stå några minuter till, men det var nog överkurs för den blev lite för torr av det.)
Sedan åt jag det med tillsammans med min magiska sås;
turkisk yoghurt, olivolja och fransk senap.
Häpp!
2 kommentarer:
Det ska jag testa! Och turkisk yoghurt har vi alltid hemma.
Ja, så gott!
Blomkålen blir liksom med tuggmotstånd när man inte kokar den.
Skicka en kommentar