Fastställt höstprogram

ÅSAS HÖSTPLANER.

SEPTEMBER:

12 september, Eskilstuna stadsbibliotek
19 september Books & Dreams, Stockholm
21 september, Biblioteket Farsta
28 september, Books & Dreams, Göteborg
29 september, Bokmässa, Göteborg . 11-12 minglar i Bonniers monter. 14.30 - 14.50 Bonniers monter, stora scenen, samtal med Teresa Knochenhauer, signering.
30 september, Bokmässa, Göteborg. 10.00 Bonniers lilla scen, samtal med Teresa Knochenhauer, signering. 12-13.30 Minglar Bonniers monter.

OKTOBER:

3 oktober, Vimmerby
4 oktober, Västervik
5 oktober, Forsbacka Bibliotek, Gävle
10 oktober, Höganäs.
11 oktober, Båstad.
12 oktober, Ystad
21 oktober, Sala stadsbibliotek
25-29 oktober, Västkusten. Återkommer med bekräftade planer i Lysekil, Tanumshede, Strömstad och Uddevalla.

NOVEMBER:
16 november, ABF Gästrikland. Ockelbo.
23 november, Vuxenskolan, Stockholm. Samtal med Annika Estassy




onsdag 29 mars 2017

Ugnsluckan glänser

Och innanför ligger en kycklingfilé omringad av blomkål. Hade jag kommit ihåg paprika hade jag slängt in det också. Putter i 20 minuter, typ.
Till detta serveras någon form av sås. En bea eller senap.
Det är lite tidigt, men jag är hungrig!

Fårdan är hämtad. Femtusentvåhundra kostade det. Ungefär det jag skulle få om jag sålde henne. Haha.
Nu ska det bara på sommardäck, sedan är hon förhoppningsvis klar för närmsta halvåret.



Uppdatering: Vanligtvis använde jag färskt blomkål men den här gången provade jag den frysta. Det blev inte bra om man som jag vill ha den knaprig.
Så ska du vyscha in blomkål i ugnen, så skär buketter av ett blomkålshuvud istället. Lägg dem runt en färsk kycklingfilé, på med olivolja. 200 grader i 20 minuter. 
Strö flingsalt över.
Färdigt.

Dagens dessert smakade bättre.
Värm frysta bär, förslagsvis blåbär och hallon, som finns i praktiska förpackningar i varje frysdisk.
Dela färska jordgubbar i mindre bitar. Släng över ett par matskedar keso. Lägg på den varma bären. Gegga ihop.
Ät.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja se det där med bilar som har några år på nacken. Man servar, klappar på den och talar vänligt till den och hoppas det går ett tag till. ☺️ Tack för Åsas Mattips, alltid spännande. Hoppas du får en skön "fridag". Kram Monica

Eva-Lotta sa...

Hur fick du luckan så ren???

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, värmde till 50 grader. Satte in ett fat med 24% ättika (det stinker!), fick stå i en timma (det blir visst någon kemisk reaktion), hällde såpa på luckan (medan den var varm så att fettet var mjukt) och skrubbade med svamp som har en vit sida. Funkar lika bra med svinto skulle jag tro.


Eva-Lotta sa...

Tack för tipset! Måste testa! Men ugnen står på hela den timmen?

Åsa Hellberg sa...

Japp!

Åsa Hellberg sa...

Monica: TACK!