Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 29 mars 2017

Ugnsluckan glänser

Och innanför ligger en kycklingfilé omringad av blomkål. Hade jag kommit ihåg paprika hade jag slängt in det också. Putter i 20 minuter, typ.
Till detta serveras någon form av sås. En bea eller senap.
Det är lite tidigt, men jag är hungrig!

Fårdan är hämtad. Femtusentvåhundra kostade det. Ungefär det jag skulle få om jag sålde henne. Haha.
Nu ska det bara på sommardäck, sedan är hon förhoppningsvis klar för närmsta halvåret.



Uppdatering: Vanligtvis använde jag färskt blomkål men den här gången provade jag den frysta. Det blev inte bra om man som jag vill ha den knaprig.
Så ska du vyscha in blomkål i ugnen, så skär buketter av ett blomkålshuvud istället. Lägg dem runt en färsk kycklingfilé, på med olivolja. 200 grader i 20 minuter. 
Strö flingsalt över.
Färdigt.

Dagens dessert smakade bättre.
Värm frysta bär, förslagsvis blåbär och hallon, som finns i praktiska förpackningar i varje frysdisk.
Dela färska jordgubbar i mindre bitar. Släng över ett par matskedar keso. Lägg på den varma bären. Gegga ihop.
Ät.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja se det där med bilar som har några år på nacken. Man servar, klappar på den och talar vänligt till den och hoppas det går ett tag till. ☺️ Tack för Åsas Mattips, alltid spännande. Hoppas du får en skön "fridag". Kram Monica

Eva-Lotta sa...

Hur fick du luckan så ren???

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, värmde till 50 grader. Satte in ett fat med 24% ättika (det stinker!), fick stå i en timma (det blir visst någon kemisk reaktion), hällde såpa på luckan (medan den var varm så att fettet var mjukt) och skrubbade med svamp som har en vit sida. Funkar lika bra med svinto skulle jag tro.


Eva-Lotta sa...

Tack för tipset! Måste testa! Men ugnen står på hela den timmen?

Åsa Hellberg sa...

Japp!

Åsa Hellberg sa...

Monica: TACK!