Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 5 maj 2016

Jag var på Plantagen när de öppnade.

När jag åkte därifrån kom alla andra.



Ett sådant här fuskträd skulle jag kunna tänka mig att ha på min balkong någon gång.
Annars är jag inte mycket för fuskväxter, men just det här vore coolt i ett av hörnen. Svindyrt troligtvis





Min kundvagn var full av rosa grejer som jag inte har en aning om vad de heter.


Här ska jag sitta under parasollet i sommar. Fika lite när andan faller på. Jag är ju hemma hela sommaren. Ska jobba och så har jag ju ingen kattvakt (har förbrukat min vecka redan.)




Planterar, vattnat och upphängt. Nu ska det bara sluta blåsa.
Tjohej från förortsbalkongen.


2 kommentarer:

Linas drake sa...

Dina rosa blomster uppifrån och ner fr v till höger: Stjärnöga/Marguerite, Malva och någon form av Pelargon.

Elisabet Nielsen sa...

När jag för många år sedan flyttade in i lägenheten hade jag storslagna planer för balkongen och de första åren blommade och prunkade den också. Det var luktärter, blomma för dagen, tagetes, krasse. Petunior. Penséer. Pelargoner. Men så småningom vek sig blomsterentusiasten och latmasken segrade (dessutom var det jobbigt att bli av med gammal jord) och odlingsprojekten blev mindre och mindre. Sedan några år har jag dessutom blivit mer eller mindre inkörd från min balkong eftersom traktens duvor anser den vara ett utmärkt duvslag.