Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 20 oktober 2016

Jag tog ledigt idag också.

Lika bra att ta städtag direkt, så kan jag koppla bort det resten av veckan.

Inte ett spår i förrådet/klädkammaren. Inga hål i kläder eller annat. Inga malar eller kryp, what so ever.

Tänker ändå att jag ska åka och köpa fällor för flera olika maltyper, så får vi väl se vad de attraheras av Jag tror att fällor finns i den stora blomsterhandeln.
Jag väntar på ett bud som ska komma med böcker, men sen kan jag ta tag i att fånga dem.
Moahaha.

För säkerhets skull har jag i alla fall tänkt att torktumla duntäcken och sånt som ligger i förrådet. De är redan fräscha, men man vet ju aldrig. Värmen ska ta död på eventuella ägg och larver har jag läst.

Och så blev det ju städat, OMG.
Lite omstuvningar igen.
2x2 meter är allt förråd jag har, inget i källaren, så det gäller att röja ofta och vara hård!
I meter av dessa täcks nämligen av julsaker.
Och av dem slänger jag inte en enda liten stjärna!




4 kommentarer:

Kristina W sa...

Gud så skönt det låter med en riktig storstädning...! Även om orsaken till den inte var så trevlig :P Jag borde själv rensa i mina garderober och förråd. Men det var just det där med "borde".... :)

Anonym sa...

Du, bara så att du vet, det kan vara små malfjärilar som kommer utifrån, så var det hos oss. Det vill säga, inga skadedjur utan de lever på bark på träd. Det bästa sättet är att fånga en och skicka in till Anticimex så att de kan artbestämma dem, innan du börjar frysa alla dina grejer eller lägga dem i torkskåpet. :)

Åsa Hellberg sa...

Kristina W Ja, störtskönt!

Suz; hoppas det är så!! Jag ska försöka fånga en idag, men för ögonblicket är ingen här:) Tack!

Ezter sa...

Skönt när man har städat och så skönt att du inte hittade nåt!