Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 27 oktober 2016

Vissa kapitel är bara svårare att skriva än andra.

Idag fick jag kämpa ur mig 1500 ord samtidigt som jag gjorde research om ett ämne som jag inte kan kunde ett biddevitten om.
Det är en konst att omvandla information till en läsbar romantext och jag vill verkligen inte skriva folk på näsan, så allt måste bakas in försiktigt istället för att rapas i långa textsjok.

Jag tycker att man alltför ofta ser var författare har gjort research, det finns väl någon attraktivt i att visa att man minsann kan det här, och det ÄR en utmaning att låta bli att prata om en turbodieselmotor när man nu vet allt om den.
Men.
För romanen är det bättre att låta bli.
Det är alltid romanen, inte författaren, som måste vara i fokus.

Nu ska jag strax se mina repriser.
Sex and the ciy på trean mellan 16-17.
Och mellan 17-18 går Greys som vanligt på femman.
Ikväll ser jag Wahlgrens på femman, 21.00.
Riktigt roligt!

(Jag ser aldrig sådant annars, är inte ett dugg road av Ullared, Karlssons, bönder, präster, hollywoodfruar eller andra liknande serier.)

Det var väl det.
I morgon har jag ett tidigt skrivpass, och sedan ska jag träna och vara ledig på eftermiddagen.
Hurra!

2 kommentarer:

Kristina W sa...

Håller med, det är så sjukt svårt! Men jag märkte en enorm skillnad när jag var tvungen att skriva in vad som egentligen händer om någon andas in för mycket brandrök mot för när jag skrev en kort mening om att få ett brev från Kronofogden. Det första hade jag NOLL koll på medan det andra har jag koll på jag genom mitt jobb. Samtidigt är det kul med research, jag älskar att kunna saker :)

Anonym sa...

gillar du "djävulen bär prada"?
Börjar på 8:an nu i så fall
Jag gillar inte heller alla de där serierna du raddade upp - ointressant för mig.
Sanna