Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 10 januari 2017

Den här mannen är förstås en marknadsföringsgeni.

Michael Mosley, som lanserade 5:2 så framgångsrikt att Sverige började svälta sig två gånger i veckan samtidigt som de köpte hans bok.

Nu har han släppt en ny bok som handlar om vad vi petar i oss. Och varje dag är han på Expressen nätupplaga med sina tips (från boken.) Helt galet bra (geni som sagt).

Han har till och med fått mig att länka till sådant som många andra har pratat om i evigheter. Det nya han lägger till är att han kombinerar två idéer. Färre kalorier OCH inget socker/bättre fett/"medelhavsdiet."
Han har satt som överskrift att är en bra diet för den som kanske närmar sig en diabetes (därför skrev han boken, hävdar han), men när det skriker ut att man snabbt kan gå ned 14 kilon så rusar väl förmodligen bokköparna till handeln.

Jag kan vara avundsjuk.
Så där gräsligt som man kan bli när någon annan har kommit på en bra idé och den slår igenom.
Att det är lite cyniskt, lite spekulativt och en gnutta jomenvisst är egentligen okej.
Det finns massor med svenska dietmatsprofiler som också har nya idéer (och därmed nya böcker) varje år.

Jag kommer i alla fall INTE att köpa hans bok.
Inte idag i alla fall.
Jag ska gå på Friskis om en stund.
Gympa.
Wohooo.




3 kommentarer:

Katarina sa...

Lite tankar från en som som yngre provade i stort sett varenda diet som fanns...
Visst kan det låta lockande att SNABBT gå ner många kilo och det är väl som du säger det som får folk att rusa till bokhandeln, MEN, min erfarenhet (och jag vet att många delar den) är att ju snabbare viktnedgång, desto svårare är det att behålla den. Så slow and steady wins the race, tror jag. Säg att det tog 10 år att lägga på sig en vikt, då kan man väl ge det säg ett år att bli av med den med. Det är snällare mot kroppen och mer hållbart i längden. :)

Eva-Lotta sa...

Jag läser ändå hellre dina böcker!

Åsa Hellberg sa...

Katarina; han hävdar att snabb viktnedgång visar bäst resultat... Jaja, jag köper nog inte boken i alla fall:)

Tack Eva-Lotta!