Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 10 januari 2017

Jag fick just mejl från Författarcentrum,

där jag är medlem. De förmedlar bland annat uppdrag från bibliotek.
Anyhow.
Man kan också anlita deras lektörstjänst, där man kan få sitt manus om inte bedömt så i alla fall granskat. Och i det ingår förstås då att få matig feedback så att man kan bearbeta det och kanske skicka det vidare till ett förlag där det BLIR bedömt (hu).
Här är länken om du är intresserad.
Jag kan förstås inte gå i god för kvalitén men skulle tro att det här kanske ändå är "säkrare" än många andra liknande tjänster som erbjuds. En viss kvalitetssäkring kan man nog räkna med här.

Någon av er som har anlitat en lektör och hur gick ni i så fall tillväga?

Jag har inte gjort det.
Frågan är väl om jag ens tänkte tanken innan jag i december 2008 skickade in mitt manus. Jag kan inte minnas det. Sedan min debut 2009 har väldigt mycket hänt i branschen och det är säkert vanligare idag än för åtta år sedan (nästan på dagen åtta år sedan jag antogs av Kalla Kulor, mitt första förlag.)


3 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Lektörsmarknaden tycks ha EXPLODERAT på senare tid.

Åsa Hellberg sa...

Ja, eller hur?

Ebba Range sa...

Det var en del år sedan jag anlitade lektör/er. Alla namngivna i mitt författartack i Kristalläpple. Mer än nöjd.
Och testläsare blev det också - tack, Annika!