Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 16 januari 2017

Måndag, och ysterheten vet inga gränser.

Om bara en liten stund börjar jag redigera men först måste jag förstås duscha och parfymera mig. Inget annat funkar.

Och så ska jag titta på min fina jordglob. Den som visar att vi alla är grannar, att vi är sammankopplade i långa kedjor. Sverige med Danmark med Tyskland med Frankrike osv söderut, österut och västerut. Där det inte finns direkt landkoppling har vi fixat broar, tunnlar, båtar och flyg.
Allt för att vi ska kunna mötas.
Vår fina jord.
Jag tycker att vi ska vara rädda om den och människorna som bor här.
Inte låta en del av världen svälta, en annan krossas sönder av sina egna, en tredje inte tillåta kärlek, en fjärde sitta på lokala fiket med en bakelse på tallriken och säga "vad är det som händer i vårt fina land", smask smask.

Alla borde skaffa en jordglob.
Den ger oanade perspektiv.







3 kommentarer:

Spader Madame sa...

Word! "Smask, smask".

Åsa Hellberg sa...

Eller hur? Kram!

Elisabet Nielsen sa...

När jag läste det här inlägget kom jag att tänka på någonting jag nyligen läst på Wikipedia om planerna på en Beringssundsbro över Beringssund mellan Ryssland och Alaska. Där kan man tala om en spännande förbindelse!

Planerna, som tydligen funnits sedan början av 1900-talet, är inga officiella planer (åtminstone inte än). Men bara tanken får det att rycka i den kreativa nerven. Om jag vore benägen att skriva science fiction vet jag vad jag skulle vilja skriva.