Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Hösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Skärhamns bibliotek / Tjörn

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås


lördag 22 april 2017

Där fick han!

Alltså Misse.

Vi har alltid samma procedur varje morgon.Han ligger i soffan, jag väcker honom, han mjauar till svar, vi går tillsammans på toa, han sitter framför mig medan jag uträttar mina behov och när jag tvättar händerna går han till soffan och lägger sig.
Inte idag.
Idag ställde han sig och åt kattsand direkt ur lådan (jag inte en klumpbildande tack och lov) och jag tycker att det där beteendet är rätt jobbigt måste jag säga. För att jag är rädd för att de där stenarna kan fastna någonstans. Jag har inte sett att det kommer ut med kräkset (som är mer frekvent just nu igen.)

Som hämnd klippte jag hans klor.
Det är vanligtvis det värsta han vet men idag behövde jag inte hålla så hårt. Han fattade helt enkelt att jag var sur, smartkatten, och när jag är sur gör man inte hur som helst med mig inte.

Nu ska jag jobba.
Jag har inte kollat några nyheter så har det hänt hemskheter igen får ni ursäkta mig om jag inte har kommenterat dem.
För det händer ju grejer varje dag nu, känns det som.
Maktfullkomliga män och deras kompis Le Pen.
Usch.

Vi hörs sen.

2 kommentarer:

Linas drake sa...

Mår han möjligen lite sämre när han gör så att han äter kattsand? Tänker på att de ju gärna äter gräs när de mår dåligt och vill kräkas. Har aldrig varit med om att våra ätit ur kattlådan, men däremot försökt dricka ur toan... Ett inte helt trevligt beteende det heller... men antagligen en protest om att vattenskålen borde få nytt vatten... Krama om honom lite extra, låter som om han behöver det. Hoppas ni får en skön helg utan usla nyheter.

Åsa Hellberg sa...

Nä, tror inte det. Jag vet inte varför. Han började med ett korn här och där (som han hittade på golvet) för några veckor sedan, men idag var första gången jag såg att han åt direkt ur sin toa.