Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 4 april 2017

Jag tuggar på framåt i manuset.

Ändrar lite här, lite där. Lägger till något ord. Ett hav blir azurblått. Googlar. Funderar. Skriver om, men ångrar mig. Läser. Skrattar lite. Tar bort sådant som känns fånigt nu. Korrigerar övertydlighet, vill inte skriva på näsan.

Jag har fått exakta tajmings idag, och om ni visste vad jag älskar det!
Då kan jag tratta ned mina huvudmål till att överensstämma med deadlines hela vägen fram till releasedatum.
Ordning och reda. Inget konstnärsskap på det sättet här inte.

I morgon går hela dagen bort eftersom jag ska till förlaget, men min första deadline är på måndag och det kommer jag att kunna hålla. Sedan tar jag ledigt medan manuset är hos Lena en vecka, och därefter ska jag få en ny lunta för ännu en genomgång. Det är en gång mer än vad jag har gjort med tidigare böcker, men så vill hon jobba och det är helt okej för mig. Ju fler genomläsningar desto färre fel, inbillar jag mig.

Ungefär så.
Nu ska läsa min bok och strunta i att det är fint väder ute.
Tjohej.








5 kommentarer:

cyndi sa...

Ser fram emot att läsa om det azurblå :)

Jag skickade precis iväg min lunta.
Min första.

Åsa Hellberg sa...

YES! Vart skickade du den? Till en testläsare?
Iiiiiii

cyndi sa...

Till testläsare ja.
Som har fått en deadline.
För sen vill jag jobba vidare.
Nu är jag ju på gång :)

Simona sa...

Hurra Cyndi!

Åsa Hellberg sa...

Heja Cyndi! Wohoo!