Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Hösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Skärhamns bibliotek / Tjörn

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås


fredag 21 april 2017

Jag måste säga att jag har väldigt svårt med

den där MITT land-grejen som vissa säger.
Mitt land hit och mitt land dit.
För mig känns det som om de och jag bor på olika planeter. 

Jag kan inte påstå att jag är särskilt stor anhängare av landsgränser. Vi bor alla på samma runda plätt, tänker jag.
Det är liksom inte klokt att vissa tycker sig ha mer rätt än andra till att få vara safe.  Det verkar för dem vara okej att vissa i andra delar av världen svälter, går under av krig, får sina hem utplånade av naturkatastrofer, får sina familjer splittrade. En pappa är där, en mamma här. Ett barn ensamt i ett främmande land.

En stor del av befolkningen säger nej, mums mums fredagsmys,  kom inte hit och stör.

Eftersom det nu pratas en hel del om vissa bokmässdeltagare (orkar faktiskt inte skriva ut namnet) som inte har direkt människovänliga åsikter, och det på politikerveckan i Visby också kommer att dyka upp ett gäng som väl inte heller direkt älskar några andra än sig själva tänkte jag att jag borde allmänbilda mig lite och kolla vad de verkligen står för.

Well.

De hatar de flesta som inte har blekt skinn. Mest hatar de samma religon som Hitler hatade.
En tjej/kvinna på sidan var så arg att hon inte ens kunde stava till ljude.

Tongångarna är egentligen exakt detsamma som hos riksdagspartiet som en femtedel av svenskarna sympatiserar med.
Och jag kan inte förstå det!

För den femtedelen har inga problem med integrationen (jag tror inte på dem när de säger det), det är invandringen i sig som är deras problem.
Andra språk, hudfärger, religioner, kläder.

För mig är de 20 procenten långt mer obegripliga än invandrarfamiljen som bor i dörren mitt emot min.7 kommentarer:

Anonym sa...

Partiledaren är (tyvärr) mycket duktig på att debattera och hålla sig lugn när andra partiledare blir upprörda. Att man som väljare bara ser till de egna fördelarna som lyfts fram, ex högre pensioner mm, och inte ser till helheten, är skrämmande. Vad som bl a krävs för att motverka dessa mörka krafter är att vi som inte köper hatet och dessa snedvridna ideologier, inte är tysta. Precis som du gör nu i din blogg. Många är för historielösa, och har ingen aning om hur fattig vår tillvaro skulle vara utan alla makalösa influenser utifrån under tidens gång. Önskar dig en härlig och konstruktiv helg! Kram Monica

Eva-Lotta sa...

Jag instämmer helt med dig. Jag fattar inte vad det är med folk??? Vem säger att du och jag är värda mer än någon annan? Jag blir så upprörd av blotta tanken. Folk kan ställa sig att spotta på en tiggare, inför sina barn!? Vad f-n lär sig det barnet? Jag skäms för mina medmänniskor som inte är större än så!

Annika Estassy Lovén sa...

Är HELT enig med dig!

Linas drake sa...

Instämmer helt!!! Något jag tycker är väldigt märkligt i sammanhanget är att dessa personer samtidigt tycker att det är en självklarhet att de själva eller någon i deras familjen ska ha möjlighet att bo och jobba i ett annat land. Det är samma motto som: allt mitt är mitt och allt ditt är också mitt....

Anonym sa...

Hur gick det med bilen ??
Var det ett fel som var trasigt ��
/Meit

Åsa Hellberg sa...

Meit; jag vet inte riktigt, däckfirman sa att det berodde på åtgärderna jag just gjort på verkstaden efter anmärkningarn på besiktningen och att jag skulle åka tillbaka till verkstaden med den.

Anonym sa...

Hoppas det fixar sig. Man har erfarenheter att det strular så jag håller mina tummar !/Meit