Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 27 juli 2019

Så vad gör man när man är sjuk på Cypern?




Gå ut på dagen är inte det mysigaste, på kvällen är det betydligt svalare. Jonathan var ute länge igår, låg vid poolen, tog promenader och mös i hettan.
Jag var mest på rummet, men var vid poolen en stund och simmade lite. Sedan åt vi middag tillsammans. Det ni ser på bilden är en konstfull kyckling i pepparsås. 
Jag som inte är ett dugg kräsen äter det som ställs fram. Jonathan är något mer av en finsmakare och än har han väl inte varit överförtjust.
Men sett till helheten är han ändå supernöjd verkar det som.
När vi kom hem såg vi ett avsnitt av Filip och Frediks Jorden runt på sex steg, något av det bästa de har gjort tycker jag. Jag älskar Filip och Fredrik!

Nu är det helg och då är beachen helt full, men just nu lägger Jonathan handdukar vid poolen om det finns stolar kvar, så fåt vi väl se vad jag pallar senare.

Det finns också fördelar med sjuk.
Inget smörja in är en sådan. 
Och att inse att man hade packat ned FYRA flaskor nästdroppar bara sådär, är ju också fantastiskt bra. De man köper här spränger näsan.
AC:n är också magisk. Det hade det varit betydligt tuffare att vara sjuk hemma i den här värmen.

En fördel är också att jag fortfarande kan jobba. Lika länge, får inte lika mycket gjort, men ändå. Jag jobbar, tjohej.

Det ska jag göra nu. Tusen nya fina är målet.

2 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Krya på dig Åsa!
Och passa njut av ACn. Här hemma har värmeböljan dragit in och det märks på såväl utomhus- som inomhustemperaturerna.

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack, Elisabet, ja, det är så skönt med kylan!