Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 19 juli 2019

Ett av mina fritidsnöjen är att titta på hus på Hemnet.

Oroväckande ofta har husägarna inte städat innan fotografierna togs. Inte plockat undan heller. Både bord och golv är belamrade.
Vad är det för oskick?
Det sänder bara en signal till mig om att huset inte är väl omhändertaget och vem vill ha ett sådant hus? (Nu vill ju jag inte ha något hus alls för det enda jag ser framför mig är att ormar kommer in på tomten och i huset. Jag tittar bara.)

Andra kategorier som ställer till det för mitt känsliga öga har tapeter överallt. Skrikiga, storblommiga och rutiga. Eller för stora möbler i ett litet rum. Köksskåp målade i skrikiga färger. Gardiner som inte passar ihop med någonting, inte ens fönstret de ska pryda.

Sedan finns det andra som är fullständigt plottriga av diverse prylar, och som är helt ljuvliga. Kanske för att det finns en tanke och en kärlek bakom porslinsfigurerna.
Roligast är att komma in i ett hem som överraskar. Där kanske utsidan är tråkig men insidan härlig och genomtänkt.

Och på tal om det så är nog mitt eget hem snart klart (och det är naturligtvis HELT PERFEKT). Jag saknar fortfarande hyllor i sovrummet men börjar få upp foton – i alla fall mina fina på Jonathan.
Men. Jag tror helt ärligt att många som tittar in här tycker Näe, precis som jag gör när jag ser in hos andra. Smaken är som baken. Hängig.

Jag börjar min arbetsdag nu. Tvåtusen ord, därefter ska jag städa och om det är fint på balkongen ska jag sola lite när jag har jobbat klart vid typ 13-tiden (typ, om jag har flow).
I morgon är jag semiledig (ska skriva tusen), och om vädret är fint tänker jag kanske ta mig till badstranden en stund.

MOOOT 55.
KÄMPA HELLBERG.