Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum:


Vår 2020

INSTÄLLD

Samtligt blir förhoppningsvis av i höst istället.


Höst 2020, vår 2021

22 aug Feelgoodfestivalen, digitalt.

21 oktober Lysekil Bokens dag. INSTÄLLT

4 november Uddevalla Bokens dag INSTÄLLT

5 november Västerås stadsbibliotek

1 februari 2021 Borensberg bibliotek


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

fredag 19 juli 2019

Ett av mina fritidsnöjen är att titta på hus på Hemnet.

Oroväckande ofta har husägarna inte städat innan fotografierna togs. Inte plockat undan heller. Både bord och golv är belamrade.
Vad är det för oskick?
Det sänder bara en signal till mig om att huset inte är väl omhändertaget och vem vill ha ett sådant hus? (Nu vill ju jag inte ha något hus alls för det enda jag ser framför mig är att ormar kommer in på tomten och i huset. Jag tittar bara.)

Andra kategorier som ställer till det för mitt känsliga öga har tapeter överallt. Skrikiga, storblommiga och rutiga. Eller för stora möbler i ett litet rum. Köksskåp målade i skrikiga färger. Gardiner som inte passar ihop med någonting, inte ens fönstret de ska pryda.

Sedan finns det andra som är fullständigt plottriga av diverse prylar, och som är helt ljuvliga. Kanske för att det finns en tanke och en kärlek bakom porslinsfigurerna.
Roligast är att komma in i ett hem som överraskar. Där kanske utsidan är tråkig men insidan härlig och genomtänkt.

Och på tal om det så är nog mitt eget hem snart klart (och det är naturligtvis HELT PERFEKT). Jag saknar fortfarande hyllor i sovrummet men börjar få upp foton – i alla fall mina fina på Jonathan.
Men. Jag tror helt ärligt att många som tittar in här tycker Näe, precis som jag gör när jag ser in hos andra. Smaken är som baken. Hängig.

Jag börjar min arbetsdag nu. Tvåtusen ord, därefter ska jag städa och om det är fint på balkongen ska jag sola lite när jag har jobbat klart vid typ 13-tiden (typ, om jag har flow).
I morgon är jag semiledig (ska skriva tusen), och om vädret är fint tänker jag kanske ta mig till badstranden en stund.

MOOOT 55.
KÄMPA HELLBERG.