Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 5 november 2019

I love kaffe

Nu finns det ingen kopp som är godare än de två på morgonen, och i många år (när jag hade en vanligt bryggare) höll jag mig till de två baljorna.
Sedan jag skaffade en kapselbryggare dricker jag desto mer. Ofta på eftermiddagen och till och med kvällen.
Från och med nu har jag dragit ned på det. Inget kaffe efter klockan 15. Då hinner effekten av det gå ut och jag behöver inte vakna mitt i natten och inte kunna somna om.
Jag har inga problem att somna, det är vaknandet (och det då nödvändiga toabesöket) mitt i natten som jag är trött på. I värsta fall väldigt tidigt på morgonen och då kan det vara stört omöjligt att somna om trots att jag borde.

En av mina bästisar är hon som har hästgården som var förebild i "Ett oväntat besök" och hon utöver hästägare också sjukgymnast. Hon hade läst någon extrakurs där man hade pratat om koffeinets verkan och berättade att det peakar efter 8 timmar, och jag tänker hålla det i minnet framöver nu när jag har dagens andra kopp framför mig.

Idag ska jag göra något med Storytel, tror att det är någon form av Youtubeinspelning. Jag har helt ärligt inte någon riktig koll.
Och så ska jag till Ikea med kuddarna till min nya fåtölj (som jag tror är problemet) så att de får bedöma om den kan reklameras eller inte. Kan den inte det får jag själv bekosta transport tillbaka med fåtöljen för ett återköp. Den är stor och vråltung så det är inget jag klarar själv.

Jaja.
Det är som det är.
Nu ska jag googla hus och äta frukost.
I morgon åker jag till Motala.
Tillbaka på torsdag.
På lördag är det musikal för mig igen, Såsom i himmelen. Jag går själv för ingen ville gå med.
Jag tror att det kommer att vara magisk!

Den här får mig att gråta varje gång jag hör den. Det har inte ett dugg med texten att göra, bara med deras röster i kombination musiken. Jag hör aldrig text, har aldrig gjort.
Här har Fredrik Kempe gjort all musik. Fy tusan vad bra gjort!

4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Förstod att du fick reklamera 👍🏼

Anki sa...

Så som i himmelen. Luta dig tillbaka och njut. 👍

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, ja, det var ingen tvekan tack och lov! De hämtar stol och pall på fredag.

Anki; ja, jag ska det. Med näsdukar!

Eva-Lotta sa...

Fick du någon förklaring hur det kunde vara så?