Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 31 mars 2020

Skrivskolan är stängd ett par dagar,

medan jag slutspurtar den korta sista Sonjan mot morgondagens deadline.
Det är mer på håret än det brukar vara, men jag skyller på att jag tog ledig en hel del i januari och att det straffar sig nu. Jag kommer inte heller att kunna läsa igenom som jag brukar. Låt oss hoppas att det är i hyfsat skick så att min förläggare i alla fall kan läsa.

Sedan blir det dubbla redigeringar i april av Flanagans 2 och den 3e korta Sonjan innan jag i maj går över till att skriva Flanagans 3 som ska vara klar sista juli.
De två senaste åren har jag skrivit den sista tredjedelen i ett hotellrum på Cypern under de två sista veckorna i juli, men det verkar långt borta nu.
Jag hoppas att jag kan få till samma driv här hemma.

Glad nyhet är att vi släpper de 3 korta sonjorna i en hel pocket i slutet av året. Många vill fortfarande läsa pappersböcker och nu ser vi till att de får göra det.
Hurra!

Igår sprutade jag ut en massa kaffe på min dator och under ett fasansfullt ögonblick funkade den inte.
Jag tror nu att jag kom åt något slags lås när jag frenetiskt torkade den. Men innan jag insåg det hade jag konsulterat Jonathan, suckande redan tittat på nya datorer, laddat min gamla (med ett lite annorlunda tangentbord och ni som skriver vet hur jobbigt det är för flytet) och förberett mig på att åka och köpa en ny idag.

Peppar peppar peppar.
Den funkar hur bra som helst!

Kanske ska ha den gamla att surfa på när jag dricker kaffe, och den här att skriva romaner på?

4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det var goda nyheter med pocket! Lyssnade på den första, men jag tycker inte om det! Så bra att jag kommer kunna läsa!
Lycka till med slutspurten!

Sara Lind sa...

Har du dina böcker sparade i moln eller extern hårddisk utifall det händer något med datorn. Eller hur tänker du kring det? :-)

Sara Lind sa...

Apropå redigering har jag nyligen hittat en funktion i Word där en röst läser upp texten. Man blir ju lätt blind för egna fel, men eftersom man inte är lika van att höra någon annan läsa ens text, så hör man felstavningar, ordupprepningar och liknande. Just nu lyssnar jag igenom kapitel för kapitel med anteckningsblocket i högsta hugg. Sedan får man väl bortse märkligt uttal här och där och att den bokstaverar vissa ord. På det stora hela gör funktionen sitt jobb. 🙂

Pia Ljungström sa...

Hej Åsa
Vink vink
Idag hoppar jag på din skrivarskola.
Det ska bli jättekul :)