Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 22 april 2020

ingen skola idag heller

Hellberg är trött eftersom hon har soooovit för dåligt i natt. Nej, fel, jag har sovit för få timmar.
Jag tog igen en timme när jag hade jobbat klart i förmiddags, men det var långt ifrån tillräckligt.

Jobbet går i alla fall som det ska, dag 2. Planen är att jag ska vara klar med Sonjaredigeringen på söndag eftersom jag har ett par dagar med Flanagans nästa vecka.

Jag tar en dag i taget för jag orkar inte ta in att det här ska ta månader, kanske ett år, som min mamma och jag pratade om idag.
En dag i tagt.
Fast jag ser en viss fördel för mitt jobb att jag inte har något mer än det här att göra. Inget stör och om jag bara betar av det jag har som målsättning traskar jag ju på framåt rätt bra ändå.

Och i morgon tänkte jag åka förbi Plantagen och se om det är lugnt på kundfronten, för i så fall ska jag köpa några blommor till balkongen. Jag dammsög den idag, tvättade alla möbler och fällde upp parasollet så att alla smådjur kunde släppas fria. Jag såg minst två nyckelpigor hoppa fram.
Och igår släppte jag ut världens fetaste humla som väl hade kommit in när jag vädrade.
Det är vår på den fronten också.

Den här veckan ska beslut tas om bokmässan i slutet av september i Göteborg, fast även om de bestämmer att den blir av så kan väl det ändras, förmodar jag.
Jag ska dit som det ser ut just nu, men jag åker bara om det känns safe.
Det är fem månader dit men jag är tveksam ...

Det var det.
Onsdag. Ändå bra dag så här långt.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Man vet ju verkligen ingenting just nu...

Maria sa...

Du verkar jobba väldigt mycket så det är väl nödvändigt att ta det lugnt! Jag har aldrig tidigare förstått att författare jobbar så hårt. Svårt att bara producera, tankarna sätts ju igång så det kan inte bara vara att stänga av och ta nästa projekt.
Jag har haft några månader för att skriva denna boken och i början skrev jag alldeles för långa pass och kände att jag inte mådde bra av det. Hjärnan fortsätter ju jobba ett bra tag efter skrivpasset så jag fick korta ner. Kanske bara nybörjare som känner så men men.
Just nu på förmiddagen blev mitt råmanus klart, 260 sidor som jag tror kommer byggas ut lite. Gud vet hur jag ska bearbeta detta för det blir ju rätt mycket fa när det är skrivet i Word.
Ska börja med att printa ut alla sidor och därefter gå efter ditt redigeringskapitel från punkt till punkt. Tack tack tack! Så tacksam för det.